Reiki Master opleiding | Reikicentrum de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Reiki Master graad

usui shiki ryoho

Motivatie
De derde graad in het Usui systeem van Reiki wordt Reiki Master genoemd. Deze wordt niet onderwezen in een cursus.
De stap naar het Reiki Masterschap kan op veel manieren beginnen. Het kan een grote behoefte zijn die je voelt om dit mooie geschenk met nog meer mensen en op nog meer manieren te delen. Het kan een vaag gevoel zijn dat je deze stap wilt zetten. Zonder dat je nog begrijpt waarom. Veel motivaties zijn mogelijk en tijd is hier je grote bondgenoot. Tijd geeft je de mogelijkheid om te zien waar je motivatie vandaan komt. Was het gewoon een leuk idee? Had je het idee dat je dan meer kracht zou hebben of meer ‘iemand’ zou zijn? Of was het echt een roep van diep van binnen is die zich niet laat ontkennen?

Full-time toewijding
Wie zich geroepen voelt om Reiki Master te worden, voelt uiteindelijk een diepe intentie om een groot deel van zijn/haar leven aan Reiki te wijden en ook Reikicursussen te geven. In dit geval is er ook een duidelijke toewijding aan het Usui systeem van Reiki. Reiki Master zijn is niet iets om ‘erbij te doen’, het vraagt een full-time toewijding. Ook heb je deze graad niet nodig als je alleen verder wilt ontwikkelen. Dat kan je ook zeer goed met de eerste of de tweede graad van Reiki. De Reiki Master graad geeft niet per definitie meer kracht of groei. Dit geeft het alleen wanneer er sprake is van een diepere toewijding van de beoefening. Deze toewijding is gefundeerd in de jarenlange ervaring van de beoefening van de eerste en tweede graad van het Usui systeem van Reiki.

Welke Master begeleidt je?
Voel je deze roeping en wil je inderdaad les geven in Reiki? Dan is de volgende vraag door wie je hierbij begeleid en uiteindelijk ingewijd wilt worden. Belangrijk hierbij is dat deze Reiki Master vele (minstens tien) jaren lesgeeft en zichzelf dagelijks een gehele zelfbehandeling geeft. De Reiki Master moet jou vanuit een diep vertrouwen in – en veel ervaring met Reiki ondersteunen. Aan de ene kant is het ook belangrijk dat je erop vertrouwt dat deze persoon liefdevol en met begrip met je om zal gaan. En aan de andere kant je uit zal dagen waar dat nodig is om meer verbinding met jezelf en Reiki aan te gaan. Dit kan, maar hoeft niet de Reiki Master te zijn waar je je eerste of tweede graad hebt gedaan.

32

Voorbereiding
De Reiki Mastergraad wordt niet onderwezen in een bepaald aantal dagdelen. Het houdt in dat je als Reiki Master-kandidaat een voorbereiding doormaakt in het dagelijks leven, onder begeleiding van je Reiki Master. Deze voorbereiding duurt zolang als nodig is. Dit kan dus per individu verschillen. De minimum tijd is twee jaar, maar doorgaans zal het drie tot zes jaar duren.
In Reikicentrum de Oorsprong is Marcel Vis degene die mensen begeleid op het pad naar het Reiki Masterschap. De stap om Reikistudenten op dit pad te begeleiding en in te wijden kwam voor hem na twintig jaar ervaring in het geven van Reikicursussen en behandelingen en dagelijkse beoefening. Ook heeft Marcel training gevolgd bij Phyllis Lei Furumoto voor het opleiden van Reiki Masters.
“Reiki Master zijn is niet een nieuwe baan. Het is een stap verder in je eigen zelfontdekking en ontwikkeling en een grotere toewijding aan de beoefening van het Usui systeem, o.a. door het geven van Reiki klassen.” – Phyllis Lei Furumoto

Een gesprek met Marcel
Heb je het idee dat het Reiki Masterschap jouw pad is? Of heb je hier een mogelijke interesse in en je overweegt om je door Marcel te laten begeleiden op dit pad? Dan is de eerste stap om één of meerdere gesprekken te hebben om helderheid te krijgen in wat deze weg allemaal inhoudt. Van daaruit kan je een bewuste keuze te maken.
Als je een eerste kosteloos en vrijblijvend gesprek hierover wilt hebben, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Wil je een artikel van Phyllis Lei Furumoto lezen over de keuze om Reiki Master te worden, klik dan hier.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag