Reiki I Cursus | Reikicentrum de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Reiki I Cursus

usui shiki ryoho

De tijd nemen
Het klinkt in deze moderne, haastige tijd misschien gek. Maar bij ons in het Reikicentrum is het niet mogelijk om je zomaar even aan te melden voor een Reikicursus. Op het internet en in boeken is er heel veel onzin over Reiki en Reikicursussen te vinden. Vaak ook met een commerciële insteek (zoals de cursus op één dag). Juist daarom vragen we iedereen die met een Reikicursus mee wil doen, om eerst naar een Reiki informatie avond te komen. Dan weet je waar je terecht komt en of dit is wat je elke dag in je leven wilt beoefenen. De stap om je in te laten wijden in de eerste graad van Reiki is niet iets om haast mee te hebben. En zeker niet iets om bij iemand te doen die je nog nooit hebt ontmoet. Ook is een Reikicursus niet een cursus om er ook even bij te doen.

Verbinding met de Levensenergie
Reiki is eenvoudig te leren. Elk mens heeft de mogelijkheid om deze energie te gebruiken. Alleen leren we als mens al eeuwen niet meer dat we in verbinding staan met deze energie. We zijn ons contact met de energie van leven verloren. Op zich is deze nog wel voldoende aanwezig om ons in leven te houden. Het is alleen niet voldoende om ook te kunnen gebruiken voor onze gezondheid en ontwikkeling.

Vrij laten stromen door dagelijkse beoefening
In een Reikicursus wordt het contact met Reiki hersteld. Dit gebeurt door de inwijdingen en ook door de toepassing. Aan de ene kant gaat het weer vrij stromen. Aan de andere kant leer je in een Reikicursus hoe je Reiki op een eenvoudige manier toe kunt passen. Dit zowel voor jezelf, als voor anderen. De basis van de beoefening van Reiki is jezelf elke dag een behandeling geven. Je geeft Reiki op deze manier de kans om op steeds diepere niveaus door te werken. Zeker naarmate je langer Reiki beoefend.

Drie graden
Het Usui systeem van Reiki (in het Japans, Usui Shiki Ryoho) kent drie graden van student zijn. Elke graad van Reiki vormt een afgerond geheel. Geen enkele graad maakt het dus nodig om ook de volgende graad te doen.

De eerste graads Reikicursus
De Reiki I cursus wordt gegeven in vier dagdelen. Elk ca. drie uur, op vier aaneengesloten dagen. Tijdens deze dagen ben je fysiek aanwezig in de cursus *. In deze Reikicursus krijg je elke dag een inwijding. Dus vier in totaal. Hierdoor krijgt Reiki weer vrij toegang.
* Hoewel het soms wordt aangeboden, is online onderwijs, onderwijs via boeken of een Reikicursus op één dag geen onderdeel van het Usui systeem van Reiki. Ook is het niet mogelijk om online of op één dag ingewijd te worden in Reiki.

Naast de inwijdingen worden de volgende dingen uitgelegd en onderwezen (en qua behandelingen ook beoefend):

  • Wat is Reiki en hoe werkt het?
  • De geschiedenis van Reiki.
  • De Reiki zelfbehandeling.
  • Het geven van een Reikibehandeling aan anderen. Dit inclusief het behandelen van chronische aandoeningen en wat er allemaal bij de behandeling komt kijken.
  • Reiki bij acute klachten.
  • Het geven van behandelingen aan kinderen.
  • Het behandelen van dieren en planten.
  • De Reiki Leefregels en hoe je deze in je dagelijks leven kunt toepassen.

Ook wordt er tussendoor wordt er tussendoor meer uitgelegd over het Usui systeem van Reiki en natuurlijk is er ruimte voor vragen.
Een Reikicursus wordt doorgaans als prettig en warm ervaren. Het geeft je een start van een mooie en waardevolle beoefening van Reiki.

>> Mogelijk is door onze spirituele winkel het idee aanwezig dat er in de Reikicursus ook dingen worden onderwezen over edelstenen of chakra’s. Dit is dit niet iets dat bij Reiki hoort en dus ook geen onderdeel van de Reikicursus.

Praktische informatie
Denk je eraan denkt om de eerste graad Reikicursus te gaan doen? Dan is het belangrijk om ook de intentie te hebben jezelf vervolgens dagelijks een hele zelfbehandeling te geven. In het begin kan dit voelen als een stukje discipline. Later wordt het vooral een mooi cadeau voor jezelf. In de loop der tijd zal het zeker zijn vruchten af gaan werpen.

De Reiki I cursus wordt gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op vier dagdelen:

  • donderdag en vrijdag van 19:15 tot ca. 22:15 uur,
  • zaterdag en zondag van 10:15 tot ca. 14:00 uur.

De grootte van de groep is minimaal twee en maximaal acht deelnemers.
Het Usui systeem van Reiki kent een vaste prijs voor de Reikicursussen. De Reiki I cursus is € 200,=

Naast de ingeplande cursusdata is het mogelijk om een Reiki I cursus te plannen op dinsdag t/m vrijdag ochtend. Dit is wel met een minimum van vier deelnemers. Ook kan het in overleg op een andere locatie dan in Den Haag of in het Engels.

Kennismaken
Zoals gezegd hebben we een verzoek voor iedereen die aan een Reikicursus wil deelnemen: Kom eerst een keer naar een Reiki informatie avond om even kennis te maken. Wij weten dan ook zeker dat je op de hoogte bent van wat Reiki inhoudt. Op deze pagina vind je ook informatie over het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek als je daar de voorkeur aan geeft.
Wil je telefonisch contact met ons opnemen voor vragen? Of even langskomen in onze winkel? Dan kan dat natuurlijk ook.

Lees meer over hoe het Usui systeem van Reiki wordt onderwezen en over de kenmerken van deze beoefening van Reiki. Zie hiervoor ook de website van het Office of the Grandmaster.

Cursusdata
Hieronder staan de data van de komende Reiki I cursussen in ons Reikicentrum in Den Haag.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

4 t/m 7 juli 2024
1 t/m 4 augustus 2024
5 t/m 8 september 2024
10 t/m 13 oktober 2024
7 t/m 10 november 2024
12 t/m 15 december 2024

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag