Reiki I Cursus

EnglishLanguage_Flag2Reiki I Cursus

Update 15 januari 2022.: Alle activiteiten van de Oorsprong, ook onze cursussen en activiteiten in de avonden, gaan gewoon door zoals gepland. Wij zullen vanuit onze beoefening bij cursussen of behandelingen ook niet om een mondkapje of qr-code vragen.

Verbinding met de Levensenergie
Reiki is door iedereen eenvoudig te leren. Iedereen heeft de usui shiki ryohomogelijkheid om deze energie te gebruiken. Alleen leren we als mens al eeuwen niet meer dat we deze energie via onze handen door kunnen laten stromen en zijn we ons contact met de universele levensenergie verloren. Hierdoor is deze nog wel voldoende aanwezig om ons in leven te houden, maar onvoldoende om ook te kunnen benutten voor onze gezondheid en geestelijke ontwikkeling.
In een Reikicursus wordt het contact met de Reiki energie hersteld, zodat deze weer vrij gaat stromen. Daarnaast leer je hoe je Reiki op een eenvoudige manier effectief voor jezelf en anderen kunt toepassen. De basis van de dagelijkse beoefening van Reiki is de zelfbehandeling. Hiermee geef je Reiki de kans om, naarmate je langer beoefend, op steeds diepere niveaus door te werken.

De Cursus
Het Usui systeem van Reiki (in het Japans, Usui Shiki Ryoho) is onderverdeeld in drie graden. Elke graad van Reiki vormt een afgerond geheel, dus geen enkele graad maakt het nodig om ook de volgende graad te doen.

De Reiki I cursus wordt gegeven in vier dagdelen, van elk ca. drie uur, op vier aaneengesloten dagen.
In deze Reikicursus krijg je elke dag een inwijding, dus vier in totaal. Hierdoor krijgt Reiki weer vrij toegang. Tijdens deze inwijdingen herinnert je hele zijn zich de waarde van de levensenergie en stemt zich er opnieuw op af.

Naast de inwijdingen worden de volgende dingen uitgelegd/onderwezen (en qua behandelingen ook beoefend):

  • Wat is Reiki en hoe werkt het?
  • De geschiedenis van Reiki.
  • De Reiki zelfbehandeling.
  • Het geven van een Reikibehandeling aan anderen (inclusief het behandelen van chronische aandoeningen en wat er allemaal bij de behandeling komt kijken).
  • Reiki bij acute gevallen (EHBO-Reiki).
  • Het geven van Reikibehandelingen aan kinderen.
  • Het behandelen van dieren en planten.
  • De Reiki Leefregels en hoe je deze in je dagelijks leven kunt beoefenen.

(Hoewel het mogelijk is dat door onze winkel het idee aanwezig is dat er in de Reikicursus ook dingen worden onderwezen over edelstenen of chakra’s, is dit niet iets dat bij Reiki hoort).

Ook wordt er tussendoor meer uitgelegd over het Usui systeem van Reiki en natuurlijk is er ruimte voor vragen.
Een Reikicursus wordt doorgaans als prettig en warm ervaren en geeft je een start van een mooie en waardevolle beoefening van Reiki.

Praktische informatie
Wanneer je eraan denkt om de eerste graad te gaan doen, is het belangrijk om ook de intentie te hebben jezelf vervolgens dagelijks een hele zelfbehandeling te geven. In het begin kan dit voelen als een stukje discipline. Later wordt het vooral een mooi cadeau voor jezelf dat zeker zijn vruchten af zal werpen.

De Reiki I cursus wordt gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op vier dagdelen:

  • donderdag en vrijdag van 19:00 tot ca. 22:00 uur,
  • zaterdag en zondag van 10:00 tot ca. 14:00 uur.

De grootte van de groep is minimaal twee en maximaal acht deelnemers.
Het Usui systeem van Reiki kent een vaste prijs voor de Reikicursussen. De Reiki I cursus is € 200,=

Naast de ingeplande cursusdata is het mogelijk om met een minimum van twee deelnemers een Reiki I cursus te plannen op dinsdag t/m vrijdag ochtend. Daarnaast in overleg voor meer mensen op een andere locatie in Nederland of in het Engels.

Kennismaken
Wij adviseren iedereen die aan een Reikicursus wil deelnemen om eerst een keer naar een Reiki informatie avond/middag te komen om even kennis te maken. Daarmee weten wij ook zeker dat je op de hoogte bent van wat de beoefening van Reiki inhoudt. Op deze pagina vind je ook informatie over het maken van een afspraak voor een persoonlijk informatiegesprek als je daar de voorkeur aan geeft.
Wil je telefonisch contact met ons opnemen voor vragen, of even langskomen in onze winkel, dan kan dat natuurlijk ook.

Lees meer over hoe het Usui systeem van Reiki wordt onderwezen en over de Aspecten en Elementen die Reiki en deze beoefening beschrijven.

Cursusdata
Hieronder staan de data van de komende Reiki I cursussen, gegeven door Marcel Vis.
Omdat Annette haar aandacht met Reiki nu voor andere dingen wordt gevraagd, geeft zij momenteel geen cursussen.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

13 t/m 16 januari 2022
10 t/m 13 februari 2022
10 t/m 13 maart 2022
14 t/m 17 april 2022

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag