Reiki Retraite

Reiki Retraite

Terug in essentie
Af en toe organiseren we een Reiki Retraite retraitemidweek of weekend op de Veluwe.
In het samen-zijn tijdens deze dagen in de energie van Reiki, ontstaat iets dat we een gewijde ruimte zouden kunnen noemen. Een ruimte waarin het in jezelf thuiskomen iets is dat gewoon gebeurt.
Elke retraite heeft ook een eigen ´thema´, zoals de leefregels, ‘in verbinding zijn’ of ‘stilte’. Elk thema zal altijd als achtergrond hebben om dieper naar binnen te keren en de verdieping die ontstaat ook mee te kunnen nemen in je dagelijks leven.

Ruimte om te ontdekken en te bezinnen
De retraites zijn niet bedoeld om te ‘werken aan jezelf’. In plaats daarvan is er ruimte om te ontdekken en te bezinnen, om weer ruimte te maken voor je Zelf en het leven te laten stromen.
De essentie van de beoefening van Reiki en het effect ervan op alle lagen van het mens-zijn speelt doorgaans een grote rol. Soms op de voorgrond, soms op de achtergrond. Je ontdekt daarin in welke mate je jezelf toestaat om mee te bewegen met Reiki naar heling op alle niveaus.
De retraites hebben weinig tot geen theoretische informatie in zich.

Behandelingen, stilte en natuur
Daarnaast besteden we ook tijd aan zowel de zelfbehandeling als het geven en ontvangen van behandelingen en is er voldoende tijd voor stilte en om ook lekker van de natuur te genieten. Op deze manier kunnen je inzichten, de heling die ontstaat en de verdieping die plaatsvindt meteen rustig integreren.De Retraite houdt in dat je niet alleen een aantal dagen met elkaar in stilte en rust doorbrengt, maar is bedoeld om echt de tijd te nemen om aandacht aan jezelf en Reiki te besteden. Daardoor kunnen er ook momenten zijn waarin het pittig voelt om de gewoontes en gehechtheden in jezelf tegen te komen die je tegenwerken. De kracht van Reiki en het samen-Zijn in deze ruimte, zal je tegelijkertijd enorm helpen. Daarnaast zijn er vanzelf natuurlijk ook veel momenten van genieten, humor en opluchting.

Praktische informatie
De Reiki Retraite Midweken en weekenden worden gegeven op de Veluwe, in een prachtige omgeving, omringd met vele kilometers bos. De retraite midweek begint op maandagmiddag en eindigt vrijdagochtend. Het retraiteweekend begint op vrijdagmiddag en eindigt op maandagochtend.
De kosten voor de Retraite zijn: € 550,=* (Midweek) of € 400,=* (Weekend) in totaal, incl. drie maaltijden per dag, drinken, overnachtingen, kosten voor de locatie en de kok, etc. Al het eten en drinken is volledig biologisch en er wordt rekening gehouden met dieetwensen.
* prijzen zijn onder voorbehoud, in verband met eventuele prijswijzigingen van de locatie.

Een aantal maanden voor elke Reiki Retraite sturen we een aankondiging naar de Reikistudenten, met daarin uitleg over het onderwerp dat tijdens die midweek centraal staat.

De Reiki Retraites worden gegeven door Marcel Vis en/of Annette Vis.

Voorwaarden
De Retraite is toegankelijk voor iedereen die bij ons een Reikicursus heeft gedaan*. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij de Retraite zeker ondersteuning zal geven en alleen dan de retraite ook voor je tot zijn recht kan komen.

* Wil je de Retraite graag meedoen, maar heb je de cursus bij een andere Reiki Master gedaan? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om inderdaad mee te doen, maar uitsluitend als je de cursus bij een Reiki Master hebt gedaan waarvan wij zeker weten dat hij/zij op dezelfde manier onderwijst en beoefend. Dit is puur om verwarring en dergelijke te voorkomen tijdens de retraite.

Wil je meer informatie over de Reiki Retraites, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
De eerstvolgende retraite zal plaatsvinden in maart 2022. De exacte datum volgt spoedig.

 

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag