Reiki Retraite op de Veluwe | de Oorsprong in Den Haag

Reiki Retraite

retraite

Terug in essentie
Een keer per jaar organiseren we een Reiki Retraite midweek of weekend op de Veluwe.
In het samen-zijn tijdens deze dagen in de energie van Reiki, ontstaat iets dat we een gewijde ruimte zouden kunnen noemen. Een ruimte waarin het in jezelf thuiskomen iets is dat gewoon gebeurt.
Van daaruit laten we ons door Reiki de weg wijzen naar het heel-zijn dat voorbij al onze verwondingen ligt.

Ruimte om te ontdekken en te bezinnen
De retraites zijn niet bedoeld om te ‘werken aan jezelf’. In plaats daarvan is er ruimte om je Zelf te ontdekken en weer ruimte te maken om het leven van hieruit te laten stromen.
De essentie van de beoefening van Reiki en het effect ervan op alle lagen van het mens-zijn in de retraite een grote rol. Soms op de voorgrond, soms op de achtergrond. Je ontdekt daarin in welke mate je jezelf toestaat om mee te bewegen met Reiki naar heling op alle niveaus.
De retraite heeft weinig tot geen theoretische informatie in zich.

Behandelingen, stilte en natuur
Daarnaast besteden we ook tijd aan zowel de zelfbehandeling als het geven en ontvangen van behandelingen, is er voldoende tijd voor stilte en om ook lekker van de natuur te genieten. Op deze manier kunnen je inzichten, de heling die ontstaat en de verdieping die plaatsvindt meteen rustig integreren.De Retraite houdt in dat je niet alleen een aantal dagen met elkaar in rust doorbrengt en weg bent van de ‘buitenwereld’, maar is bedoeld om echt de tijd te nemen om aandacht aan jezelf en Reiki te besteden. Daardoor kunnen er ook momenten zijn waarin het pittig voelt om de gewoontes en gehechtheden in jezelf tegen te komen die je tegenwerken. De kracht van Reiki en het samen-Zijn in deze ruimte, zal je tegelijkertijd enorm helpen. Daarnaast zijn er vanzelf natuurlijk ook veel momenten van genieten, humor en opluchting.

Praktische informatie
De Reiki Retraite Midweek wordt gegeven op de Veluwe, in een prachtige omgeving, omringd met vele kilometers bos. De retraite midweek begint op maandagmiddag en eindigt vrijdagochtend. We kiezen bewust voor een midweek en niet voor een weekend. Niet alleen heb je met een midweek een dag langer, maar het is ook echt een keuze om op retraite te gaan en niet gewoon een weekendje weg.
De standaard kosten, op basis van een een eenvoudige tweepersoonskamer, zijn € 560,=*
Voor een kleine meerprijs zijn er ook eenpersoonskamers of luxe één- en tweepersoonskamers beschikbaar.

* De prijs van € 560,= is als volgt opgedeeld:
– € 350,= voor de locatie, overnachting, bedlinnenpakket, toeristenbelasting en btw, 3 maaltijden per dag, drinken, kosten voor de koks, etc.
– € 210,= voor de retraite zelf (de cursus/dagdelen).
Al het eten en drinken is volledig biologisch en er wordt rekening gehouden met dieetwensen.

Een aantal maanden voor elke Reiki Retraite sturen we een aankondiging naar de Reikistudenten.

De Reiki Retraites worden gegeven door Marcel Vis en/of Annette Vis.

Voorwaarden
De Retraite is toegankelijk voor iedereen die bij ons een Reikicursus heeft gedaan*. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij de Retraite zeker ondersteuning zal geven en alleen dan de retraite ook voor je tot zijn recht kan komen.

* Wil je de Retraite graag meedoen, maar heb je de cursus bij een andere Reiki Master gedaan? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om inderdaad mee te doen, maar uitsluitend als je de cursus bij een Reiki Master hebt gedaan waarvan wij zeker weten dat hij/zij op dezelfde manier onderwijst en beoefend. Dit is puur om verwarring en dergelijke te voorkomen tijdens de retraite.

Wil je meer informatie over de Reiki Retraite, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Wij werken ook samen met Reiki Works

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag