Wat is Reiki?

EnglishLanguage_Flag2Wat is Reiki?

Reiki, de Levensenergie
Wanneer we het over het begrip Reiki hebben, hebben we het soms Reiki Kanji2over de energie en soms over de manier waarop het wordt onderwezen en beoefend.
Voor wat betreft de energie die we Reiki noemen, is het het makkelijkst als we eerst kijken naar het Japanse woord Reiki. Dit kan vrij letterlijk worden vertaald als Universele Levensenergie, de energie van het leven zelf. Toch is dit maar een minimale beschrijving van de buitengewone kracht van Reiki. En hoewel we er dagen over zouden kunnen praten blijft het voor ons als mens nog steeds ondoorgrondelijk en onbegrijpelijk.

We staan er soms wel bij stil dat we een lichaam, gedachten en gevoelens hebben en misschien zelfs wel bij hoe wonderlijk het is dat al onze organen samenwerken en hun ‘taak’ uitvoeren. We weten ook wel dat we onder andere eten, drinken en zuurstof nodig hebben om dit zo te houden. Waar we vaak niet bij stilstaan is dat daar ook een constante doorstroming van energie voor nodig is. Dit leven, dat van nature door ons lichaam heen stroomt, kunnen we Reiki noemen. En hoe meer dit vrij kan stromen, hoe gezonder en gelukkiger we zijn en hoe meer we het leven kunnen leven dat van nature bij ons past.

Hoe werkt het?
Omdat wij als mens allemaal uniek zijn, zal Reiki ook voor ieder mens op een unieke manier werken. Daarom heeft het weinig zin om er boeken over te lezen. Het is iets om zelf te ervaren wat het voor jou doet. Wel zijn er vele overeenkomsten in wat mensen ervaren door het krijgen van Reikibehandelingen of door het zelf te beoefenen.
Reiki ondersteunt de hele persoon. Het toepassen ervan is niet gericht op de chakra’s, de organen, de ziekte of welk los deel dan ook, maar op de totale mens. Reiki verbetert de gezondheid, verdiept de levensvreugde en schept balans waar dat nodig is. De energie stroomt vanzelf naar de oorzaak van eventuele klachten, angsten of andere geestelijke ongemakken, zodat de heling bij de wortel kan plaatsvinden en daardoor ook de symptomen verdwijnen. Het maakt je bewuster van de behoeftes van je lichaam en het bevordert je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Reiki kan worden ervaren door het krijgen van één of meerdere Reikibehandeling(en) en/of door het doen van een Reiki I Cursus, waarna je jezelf ook behandelingen kunt geven. Wil je meer lezen over de werking van Reiki en de manier waarop het wordt beoefend, dan kan dat op de pagina het Usui systeem van Reiki en ook op de andere pagina’s over Reiki.
Daarnaast geven we één keer per maand een Reiki Informatie avond/middag.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag