Reiki, energie van het Leven, Reikicentrum de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Wat is Reiki?

Reiki Kanji2

Reiki, de Levensenergie
Wanneer we het over het begrip Reiki hebben, hebben we het soms over de energie en soms over de manier waarop het wordt onderwezen en beoefend.
Voor de energie die we Reiki noemen, kunnen we kijken naar het Japanse woord Reiki. Letterlijk vertaald is dit Universele Levensenergie. De energie van het leven zelf. Maar, dit is wel een minimale beschrijving van de buitengewone kracht van Reiki. Aan de ene kant zouden we er dagen over kunnen praten. Aan de andere kant blijft het voor ons als mens nog steeds niet te doorgronden en niet te begrijpen.

Stromend leven
Soms staan we er bij stil dat we een lichaam, gedachten en gevoelens hebben. Misschien zelfs ook wel bij hoe wonderlijk het is dat al onze organen samenwerken en hun ‘taak’ uitvoeren. We weten ook wel dat we onder andere eten, drinken en zuurstof nodig hebben om dit zo te houden. Waar we vaak niet bij stilstaan is dat daar ook een constante doorstroming van energie voor nodig is. Dit leven, dat van nature door ons lichaam heen stroomt, kunnen we Reiki noemen. Hoe meer dit vrij kan stromen, hoe gezonder en gelukkiger we zijn en hoe meer we het leven kunnen leven dat van nature bij ons past.

Hoe werkt het?
Als mens zijn we allemaal uniek. Daarom zal Reiki ook voor ieder mens op een unieke manier werken. Hierdoor heeft het weinig zin om er boeken over te lezen. Het is iets om zelf te ervaren wat het voor jou doet. Wel zijn er vele overeenkomsten in wat mensen ervaren door het krijgen van Reikibehandelingen of door het zelf te beoefenen.

De totale mens
Reiki ondersteunt de hele persoon. Het toepassen ervan is niet gericht op de chakra’s, de organen, de ziekte of welk los deel dan ook, maar op de totale mens. Reiki verbetert de gezondheid, verdiept de levensvreugde en schept balans waar dat nodig is. De energie stroomt vanzelf naar de oorzaak van eventuele klachten, angsten of andere geestelijke ongemakken, zodat de heling bij de wortel kan plaatsvinden en daardoor ook de symptomen verdwijnen. Het maakt je bewuster van de behoeftes van je lichaam en het bevordert je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Ervaren
Reiki kan worden ervaren door het krijgen van één of meerdere Reikibehandeling(en) en/of door het doen van een Reiki I Cursus, waarna je jezelf ook behandelingen kunt geven. Wil je meer lezen over de werking van Reiki en de manier waarop het wordt beoefend, dan kan dat op de pagina het Usui systeem van Reiki en ook op de andere pagina’s over Reiki.
Daarnaast geven we één keer per maand een Reiki Informatie avond/middag.

In het Engels kan je hier ook meer lezen over Reiki.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag