Edelstenen & Fossielen spirituele winkel de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Edelstenen & Fossielen

Onze winkel is op afspraak geopend – lees hier meer. Iets op laten sturen is ook mogelijk.

Kwaliteit en aandacht
Vanaf het moment dat we in 2003 met onze spirituele winkel in Den Haag begonnen, is onze collectie edelstenen, mineralen en fossielen geleidelijk aan gegroeid, waardoor het vooral een edelstenenwinkel is geworden. Vanaf het begin af aan hebben we gekozen voor edelstenen van goede kwaliteit. Daarbij zijn een aantal factoren voor ons erg belangrijk. De edelstenen die een hoge kwaliteit hebben en in goede conditie zijn, zijn niet alleen erg mooi. Er is ook voelbaar een verschil. In onze winkel zal je dan ook alleen edelstenen en fossielen vinden die door ons persoonlijk, met liefde en aandacht – steentje voor steentje – zijn uitgezocht. Indien gewenst kunnen we via een spiertest ook de passende edelsteen voor je uitzoeken.

Natuurlijk en echt
Daarnaast hechten we er ook veel waarde aan dat de stenen natuurlijk en onvervalst* zijn. We verkopen daarom alleen edelstenen die in de natuur (in een proces van vele duizenden tot miljoenen jaren) zijn ontstaan. En dus geen gelaserde, geverfde, door mensen gemaakte, geprogrammeerde of synthetische edelstenen en ook geen glas, plastic, etc. Bij de edelstenen en fossielen waarbij vaker dan bij anderen vervalsingen voorkomen, krijg je van ons een certificaat van echtheid.
* Onvervalst betekent bij ons ook dat we geen niet-bestaande edelstenen verkopen, zoals Andara Obsidiaan / blauwe of groene Obsidiaan (wat gekleurd glas is dat onder deze naam wordt verkocht) Regenboog Amethist of Aqua aura (Chemisch behandelde / vernietigde Amethist en Bergkristal). Ook edelstenen met verzonnen namen, die handelaars gebruiken om bijzondere werkingen aan goedkope edelstenen toe te schrijven en deze vervolgens heel duur te verkopen (bijvoorbeeld Azeztuliet, wat gewoon witte kwarts is) zal je bij ons niet vinden.

Eerlijke herkomst
Niet alleen de kwaliteit en echtheid is voor ons belangrijk. Daarom verkopen we ook alleen edelstenen en fossielen waarvan de herkomst eerlijk is. Dat wil zeggen dat ze met aandacht en respect voor de natuur uit de bergen en dergelijke zijn gehaald en dat de arbeidsomstandigheden en het werkloon voor de mensen ook eerlijk zijn. Om nog een stap verder te gaan, verkopen wij geen edelstenen uit gebieden waar de opbrengst van van de edelstenen mogelijk wordt gebruikt voor oorlog en oneerlijke concurrentie. (en voor wie het leuk vind om dit te weten: deze dingen zijn ook door de Triodos bank (bewuste bank) gecontroleerd voor we daar onze rekening mochten openen).

Vele soorten en vormen
Spirituele Winkel de Oorsprong is een kleine sfeervolle winkel, waar je ondanks dat het geen echt grote winkel is, wel een grote collectie edelstenen zal vinden. Van de meeste soorten hebben we in ieder geval ruwe en gepolijste (ook wel trommelstenen of knuffelstenen genoemd) edelstenen en hangertjes en van veel soorten ook bollen, eieren, schijfjes, armbanden, donuts, veterhangers en sieraden.
Op de pagina Collectie Edelstenen & Fossielen kan je een overzicht zien van de edelstenen, mineralen en fossielen die wij normaal gesproken in onze winkel verkopen. Het is altijd mogelijk dat we nieuwe edelstenen in onze winkel hebben die we nog niet op de site hebben gezet, dus als je op zoek bent naar een edelsteen die niet in de lijst vermeld staat, neem dan graag even telefonisch contact met ons op.

Een indruk
Om een indruk te geven van wat we aan edelstenen en fossielen we in onze winkel verkopen, zie je onder aan de pagina een aantal foto’s voorbij komen. Dit is een selectie van ons aanbod, puur om een indruk te geven (Let op: de kleuren op de foto’s kunnen per beeldscherm erg verschillen).
Wanneer je een edelsteen in onze winkel koopt, krijg je daar een kaartje bij met de werking van de steen als je daarin geïnteresseerd bent.
Op de pagina ontladen en opladen vind je uitgebreide informatie over hoe je de edelsteen in goede conditie kan houden.

Welke edelsteen past bij je?
Omdat het bij edelstenen niet opgaat om te zeggen ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ en een aantal edelstenen zeker niet geschikt zijn voor iedereen, is het bij ons in de winkel mogelijk om via een spiertest te testen of de edelsteen die je wilt kopen geschikt voor je is (en als je iemand goed kent, geschikt is voor degene voor wie je de steen wilt kopen). Ook als je nog niet weet welke edelsteen je zou willen kopen of dragen, kan de spiertest aangeven welke edelsteen het meest geschikt voor je is voor de komende periode. Door de spiertest te doen kan je dus voorkomen dat je een edelsteen aanschaft die je zal verzwakken. Het blijft uiteindelijk natuurlijk wel altijd je eigen keuze.
Wanneer je een edelsteen bij ons in de winkel aanschaft, is de test gratis. Als je alleen de test wilt doen, zonder dat je een edelsteen koopt, kost de test € 5,=.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag