Geworteld in Reiki Bewustzijn | de Oorsprong in Den Haag

Geworteld in Reiki bewustzijn

Reiki Kanji2

Voorbij alle houvast
Wat is aarding of geworteld zijn? Meestal bedoelen we hiermee dat we ons verbinden met moeder aarde of meer in ons lichaam aanwezig zijn. Is het ook mogelijk geworteld te zijn in iets diepers? In iets dat je nooit kwijt kunt raken en dat voorbij alle tastbare houvast ligt?

Je thuis terugvinden
Nadat Mikao Usui zich een tijdje had teruggetrokken in het klooster, liep hij met een met een brandende fakkel over de markt. Als mensen hem vroegen waarom, antwoordde hij: “alles wat ik om mij heen zie is duisternis. Wil je meer weten over dit licht? Kom dan vanavond naar me toe en ik zal je vertellen over Reiki.” Reiki helpt je te leven vanuit het Zelf, vanuit het Bewustzijn. Daarbij helpt het je alles los te laten wie je niet bent. Dit zou je een pad van thuiskomen kunnen noemen. Van je aandacht terug brengen in de essentie van wie je bent.

Ervaren
Tijdens ons pad van heling komen we soms begrippen tegen als Zijn, het absolute, essentie of ontwaken. Misschien begrijp je wat deze woorden inhouden, misschien niet. Maar het zullen altijd alleen maar ideeën zijn van hoe dit er mogelijk uit ziet. Het is niet iets dat je verstandelijk of vanuit je gevoel kan begrijpen. Je kunt het alleen ervaren. Niet als een spirituele ervaring zoals vele mensen deze vaak najagen. Eerder als een staat van zijn. Dat is waar deze cursus onder andere om gaat.

Bewustzijn met een open hart – open geest
Deze cursus is bedoeld om meer in verbinding te blijven met Reiki in je dagelijks leven. Om dieper met je aandacht in Reiki Bewustzijn (zoals we dit voor het gemak noemen) te blijven. Om dit te doen tijdens de verschillende innerlijke en uiterlijke omstandigheden. Zonder er steeds weer vandaan te gaan. In verbinding met Reiki ontmoet je de wereld en de mensen om je heen vanuit deze plek. Van daaruit kan je persoonlijkheid zich op een natuurlijke manier ontvouwen, zonder conditioneringen en met een open hart – open geest.
De cursus geeft de mogelijkheid om vanuit dit ‘geworteld in Reiki Bewustzijn’ onder andere te kijken naar je gezondheid, angsten, emoties, gebruik van onze wil, relaties, communicatie, toekomstdromen en spiritualiteit. Om ze te beleven vanuit Bewustzijn, met inzicht, echtheid en mededogen, zonder je er door mee te laten slepen.

Praktische Informatie
De cursus Geworteld in Reiki Bewustzijn wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op negen avonden van 19.00 tot 21.30 uur, verspreid over meerdere weken.
De kosten bedragen € 400,=, en zijn eventueel in drie termijnen te betalen.

Voorwaarden
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met een graad in Reiki, ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze avonden zeker ondersteuning zal geven en alleen dan de cursus ook voor je tot zijn recht kan komen en motiveert je mogelijk ook om dit weer meer te gaan doen..

Wil je meer informatie over de cursus Geworteld in Reiki bewustzijn, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
Hieronder vind je de eerstvolgende startdatum van de cursus Geworteld in Reiki bewustzijn.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

Wij werken ook samen met Reiki Works

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag