Edelstenen, duurzaam en fair trade | Oorsprong in Den Haag

Edelstenen en fossielen met respect voor mens en natuur

EnglishLanguage_Flag2Onze spirituele winkel in Den Haag is op afspraak geopend – lees hier meer. Iets op laten sturen is ook mogelijk.

Stilstaan bij wat je koopt
Niet iedereen staat erbij stil dat edelstenen uit de aarde worden gehaald. Of dat het mogelijk is dat wat je koopt schade aan heeft gebracht aan de natuur of mensen. Voor ons is de herkomst van de edelstenen die we verkopen belangrijk. We willen niet bijdragen aan het plunderen van de aarde of het uitbuiten van mensen. Helaas wordt hier door de meeste webshops en winkels niet op gelet. Ook bij edelstenen gaat het op veel plekken helaas vooral om het geld.

Cyclus van de natuur
Natuurlijk worden edelstenen en fossielen uit de rotsen of de grond gehaald. Dit is iets dat de aarde zelf ook doet. De edelstenen die nu in de bergen worden gevonden, zaten lang geleden diep onder de zeespiegel. Door de beweging van de rotsen zijn ze naar boven geduwd. Wat niet door mensen wordt gevonden zal vanzelf ook weer door de aarde vernietigd worden. Toch vinden we het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten….

Betrouwbaarheid
Bij alles dat wij in onze winkel verkopen hebben we een bewuste keuze gemaakt: het moet in alle opzichten van een betrouwbare plek komen. We weten dat niet alle leveranciers, webshops en winkels eerlijk zijn over echtheid en de afkomst van de edelstenen. Daarom zijn we heel selectief geworden.

Alleen uit gekozen gebieden
Onze edelstenen komen alleen uit bepaalde gebieden. We verkopen bijvoorbeeld geen Agaat uit Jemen. Dit omdat de opbrengst van stenen uit dit soort gebieden vooral gebruikt wordt om wapens te kopen. Net als bij diamanten en goud kan er op meer manieren bloed aan het product kleven.

Duurzaam omgaan met de natuur
Ook komen de edelstenen in onze winkel uit gebieden waar het uitgraven op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt. Er worden bassins gebouwd waar het vuil kan bezinken. Daardoor komt het niet in de natuur eromheen terecht. Er wordt zoveel mogelijk met de hand gewerkt om de schade te beperken. Ook wordt inheemse grond, planten en bomen geplaatst zodat de natuur zich zo goed mogelijk kan herstellen.

Respect voor de mens
Wij verkopen geen edelstenen uit bepaalde gebieden in bijvoorbeeld India of China. Dit omdat mensen hier onder barre omstandigheden voor een zeer laag loon moeten werken. Met gevaar voor hun eigen gezondheid. Liever verkopen we stenen uit gebieden waar aandacht is voor een veilige en prettig werksfeer en een eerlijk loon. Misschien zijn ze daardoor wat duurder. Maar als dit belangrijker voor je is dan wat het kost zal je dit er graag voor over hebben.

Bewerken van edelstenen
Als laatste nog een stukje over het slijpen in bijvoorbeeld bollen of sieraden. Het meeste dat hier in het westen verkocht wordt komt bijvoorbeeld uit Zuid Amerika. Daarna wordt het in China zo goedkoop mogelijk bewerkt en wordt het in Europa of de VS verkocht. Naast de werkomstandigheden geeft dit een behoorlijke belasting voor het milieu. Daarom worden onze edelstenen zoveel mogelijk op de plek van herkomst geslepen. Is dit niet mogelijk? Dan in Madagascar, waar het daarna samen met de plaatselijke stenen wordt vervoert. Dit steunt ook de bevolking van deze plekken. Zij gebruiken deze inkomsten voor betere leefomstandigheden.

Daarnaast vanzelfsprekend ook natuurlijk, echt en eerlijk
Naast dit alles hechten we er ook veel waarde aan dat de stenen natuurlijk en onvervalst zijn. We verkopen dus alleen echte edelstenen. Door de natuur gemaakt en dus geen gelaserde, geverfde, in laboratoria gekweekte, geprogrammeerde of synthetische edelstenen en ook geen glas, plastic, etc.
Dus Andara (blauwe of groene) Obsidiaan, Regenboog Amethist, Aqua aura, etc. zal je bij ons niet vinden. Ook edelstenen met verzonnen namen (en verzonnen zeer bijzondere werkingen) die handelaars gebruiken om goedkope edelstenen heel duur te verkopen (bijvoorbeeld Azeztuliet, wat gewoon goedkope kwarts is) zal je bij ons niet vinden.
Bij de edelstenen en fossielen waarbij vaker dan bij anderen vervalsingen voorkomen, krijg je van ons een certificaat van echtheid.
> Lijkt het je fijn om meer te weten over dit onderwerp? Dan is dit boek misschien iets voor je.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag