Reiki cursus tweede graad | de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Reiki II Cursus

usui shiki ryoho

De Volgende stap
Wanneer je minimaal een jaar de eerste Reiki graad beoefent en je jezelf (vrijwel) dagelijks behandelt, kan je ervoor kiezen de cursus Reiki II te doen. Aan de ene kant geeft dit jaar je als Reikistudent de mogelijkheid om de eerste graad te integreren in je leven. Aan de andere kant heb je de tijd om er meer ervaring mee op te doen en de diepere waarde ervan te zien. De stap naar de tweede graad van Reiki kan dan vanuit een meer natuurlijke plek in jezelf komen. Vanuit een behoefte aan een diepere verbinding met je authentieke zelf. Als een behoeft aan een diepere relatie met Reiki en een dieper ervaren van de essentie van leven. Ook de Reiki II cursus en de beoefening van deze Reiki graad is in de eerst plaats voor jezelf. Hier geldt dus niet dat sneller beter is.

“De tweede graad is een roeping voor sommige mensen. Na minstens een jaar van ervaring met de eerste graad. Er wordt je een dieper middel gegeven om te weten wie je bent. Om jezelf te kennen, om verder naar binnen te gaan, om al die verschillende delen van jezelf te stimuleren. Het betekent dat je jouw relatie met het Usui systeem van Reiki tot een dieper niveau wilt brengen.”  – Phyllis Lei Furumoto

De Cursus
De Reiki II cursus wordt gegeven in drie dagdelen. Deze zijn verspreid over meerdere dagen. Tijdens deze dagen ben je fysiek aanwezig in de cursus *.
In het eerste dagdeel wordt uitgelegd waarom de Reikisymbolen heilig en geheim zijn. Daarna leer je de drie Reikisymbolen. Na dit dagdeel heb je thuis een paar dagen de tijd om ze je eigen te maken en te oefenen.
In de andere twee dagdelen, verspreid over twee aaneengesloten dagen:

 • krijg je de inwijding in de tweede graad.
 • leer je de diepere functie van de Reikisymbolen in het algemeen. Hoe deze een sleutel zijn naar het absolute, een diepere bestaanswereld in jezelf. Er wordt uitgelegd hoe ze je persoonlijkheid en je Zelf met elkaar verbinden.
 • wordt de diepere betekenis van elk Reikisymbool en de functie ervan onderwezen.
 • leer je per symbool hoe je deze voor jezelf en anderen gebruikt, waaronder:
  – de mental healing. Hiermee kan je angsten, gedachtepatronen en dergelijke in het onderbewuste rechtstreeks behandelen en helen.
  – de afstandsbehandeling. Hiermee kan je een behandeling geven aan iemand die fysiek niet in dezelfde ruimte aanwezig is.
 • word dit laatste ook allemaal geoefend en natuurlijk is er ruimte voor vragen.

* Hoewel het soms wordt aangeboden, is online onderwijs of onderwijs via boeken geen onderdeel van het Usui systeem van Reiki. Ook is het niet mogelijk om online ingewijd te worden in Reiki.

Aan de ene kant biedt deze graad onder andere een duidelijke verdieping. Een extra dimensie in de beoefening van Reiki. Aan de andere kant geeft het je ook meer gereedschap in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Niet alleen brengt de tweede graad van Reiki verdieping. Het vraagt van de student van Reiki die deze graad beoefent ook meer tijd en toewijding. De tijd voor de dagelijkse beoefening van Reiki zal langer zijn. Bovendien krijg je aan het einde van de Reiki II cursus ‘huiswerk’. Dit houdt in dat je tenminste een maand lang, dagelijks de mental healing en de afstandsbehandeling oefent.

Praktische informatie
De tweede graads Reiki cursus wordt gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op drie dagdelen:

 • woensdag of donderdag van 19:15 tot  ca. 20:45 uur,
 • zaterdag van 13:00 tot ca. 16:30 uur en
 • zondag van 13:00 tot ca. 16:00 uur.

Het Usui systeem van Reiki kent een vaste prijs voor de Reikicursussen. De Reiki II cursus is € 500,=.

Gesprek
Denkt je eraan om een Reiki II cursus te gaan doen? Dan nodigen we je altijd uit voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Hierin geven we meer uitleg over deze cursus. Daarnaast kijken we samen of het voor jou de juiste timing is om deze stap te zetten. Ben je nog niet zeker of je inderdaad deze stap wilt zetten? Maar wil je wel graag een afspraak maken om meer over deze graad horen? Ook dan ben je van harte welkom. Neem voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact met ons op. Of kom even langs in onze winkel.

Lees meer over hoe het Usui systeem van Reiki wordt onderwezen. Over de Aspecten en Elementen die Reiki en deze beoefening beschrijven.

De Reiki cursussen in ons Reikicentrum worden gegeven door Marcel Vis.
Omdat Annette haar aandacht met Reiki nu voor andere dingen wordt gevraagd, geeft zij even geen cursussen.

Cursusdata
Hieronder staan de data van de komende Reiki II cursussen, gegeven door Marcel Vis.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

22 + 24 + 25 juni 2023
17 + 19 + 20 augustus 2023
19 + 21 + 22 september 2023

Wij werken ook samen met Reiki Works

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag