Reiki II cursus

EnglishLanguage_Flag2Reiki II Cursus

Update 15 januari 2022.: Alle activiteiten van de Oorsprong, ook onze cursussen en activiteiten in de avonden, gaan gewoon door zoals gepland. Wij zullen vanuit onze beoefening bij cursussen of behandelingen ook niet om een mondkapje of qr-code vragen.

De Volgende stap
Wanneer je minimaal een jaar de eerste Reiki graad beoefent en je usui shiki ryohojezelf (vrijwel) dagelijks behandelt, kan je ervoor kiezen de cursus Reiki II te doen. Dit jaar van beoefening van de eerste graad geeft je als Reikistudent de mogelijkheid om deze eerst te integreren in je leven, er meer ervaring mee op te doen en de diepere waarde ervan te zien. De stap naar de tweede graad van Reiki kan dan vanuit een meer natuurlijke plek in jezelf komen, vanuit een behoefte aan een diepere verbinding met je authentieke zelf, een diepere relatie met Reiki en een dieper ervaren van de essentie van leven. Ook de Reiki II cursus en de beoefening van deze Reiki graad is in de eerst plaats voor jezelf.

“De tweede graad is een roeping voor sommige mensen, na minstens een jaar van ervaring met de eerste graad. Er wordt je een ander middel gegeven om te weten wie je bent, om jezelf te kennen, om verder naar binnen te gaan, om al die verschillende delen van jezelf te stimuleren. Het betekent dat je jouw relatie met dit specifieke systeem van Reiki tot een dieper niveau wilt brengen.’  – Phyllis Lei Furumoto

De Cursus
De Reiki II cursus wordt gegeven in drie dagdelen, verspreid over meerdere dagen.
In het eerste dagdeel wordt uitgelegd waarom de Reikisymbolen heilig en geheim zijn, waarna de drie Reikisymbolen worden geïntroduceerd. Na dit dagdeel heb je thuis een paar dagen de tijd om ze je eigen te maken en te oefenen.
In de andere twee dagdelen (verspreid over twee aaneengesloten dagen):

 • krijg je de inwijding in de tweede graad.
 • leer je de diepere functie van de Reikisymbolen het algemeen, hoe deze een sleutel zijn naar het absolute, een diepere bestaanswereld in jezelf en hoe ze je persoonlijkheid en je Zelf met elkaar verbinden.
 • leer je van elk Reikisymbool de diepere betekenis en zijn functie.
 • leer je per Reikisymbool hoe je deze voor jezelf en anderen gebruikt, waaronder:
  – de mental healing, waarmee je angsten, gedachtepatronen en dergelijke in het onderbewuste rechtstreeks kunt behandelen.
  – de afstandsbehandeling, waarmee je een behandeling kunt geven aan iemand die fysiek niet in dezelfde ruimte aanwezig is.
 • word dit laatste ook allemaal geoefend en natuurlijk is er ruimte voor vragen.

Deze graad biedt onder andere een duidelijke verdieping en een extra dimensie in de beoefening van Reiki. Het geeft je ook meer gereedschap in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Niet alleen brengt de tweede graad van Reiki een verdieping, ook vraagt het van de Reikistudent meer tijd en toewijding. De tijd voor de dagelijkse beoefening van Reiki zal langer zijn. Daarnaast krijg je aan het einde van de Reiki II cursus het huiswerk om gedurende tenminste een maand dagelijks de mental healing en de afstandsbehandeling te oefenen.

Praktische informatie
De Reiki II cursus wordt gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op drie dagdelen:

 • woensdag of donderdag van 19:00 tot  ca. 20:30 uur,
 • zaterdag van 13:00 tot ca. 16:30 uur en
 • zondag van 13:00 tot ca. 16:00 uur.

Het Usui systeem van Reiki kent een vaste prijs voor de Reikicursussen. De Reiki II cursus is € 500,=.

Gesprek
Wanneer je er aan denkt om een Reiki II cursus te gaan doen, nodigen we je altijd uit voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Hierin geven we meer uitleg over de Reiki II cursus en kijken we samen of het voor jou de juiste timing is om deze stap te zetten. Ook als je nog niet zeker weet of je inderdaad deze stap wilt zetten, maar wel graag een afspraak wilt maken om meer over deze graad horen, ben je van harte welkom. Neem voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact met ons op, of kom even langs in onze winkel.

Lees meer over hoe het Usui systeem van Reiki wordt onderwezen en over de Aspecten en Elementen die Reiki en deze beoefening beschrijven.

De Reiki cursussen in ons Reikicentrum worden gegeven door Marcel Vis.
Omdat Annette haar aandacht met Reiki nu voor andere dingen wordt gevraagd, geeft zij momenteel geen cursussen.

Cursusdata
Hieronder staan de data van de komende Reiki II cursussen, gegeven door Marcel Vis.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

17 + 19 + 20 februari 2022
21 + 23+ 24 april 2022

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag