Carbonit Waterfilters, best getest in de Oorsprong Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Carbonit Waterfilters

Onze winkel is op afspraak geopend – lees hier meer. Wil je telefonisch bestellen en op laten sturen? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

carbonit water

Behoefte aan zuiver water
De drinkwaterkwaliteit in Nederland is nog steeds behoorlijk vervuild. Ja, het is beter dan in vele landen, maar goed is het niet te noemen. Het bevat nog steeds veel fluor, zware metalen, chloor, medicijnen (zoals antibiotica en antidepressiva), hormonen (via anti-conceptiemiddelen), contrastvloeistof, plastic, residuen van drugs, PFAS, enz.. Daarnaast komen er de laatste tijd steeds meer berichten over verontreiniging van het drinkwater met verschillende bestrijdingsmiddelen uit de land- en tuinbouw. Alle grote drinkwaterbedrijven in Nederland hebben aangegeven het water niet meer voldoende zuiver te kunnen krijgen.

Ook gezond water
Ook komt het steeds vaker voor dat er schadelijke bacteriën of virussen in ons leidingwater zitten. Het gaat hierbij onder andere om resistente bacteriën. De wil je natuurlijk niet graag via je drinkwater binnen krijgen.
Maar, er zitten natuurlijk ook gezonde stoffen in het water zoals mineralen. Gezond water betekent voor ons dat we de vervuiling er uit halen en de gezonde stoffen toelaten.

Geen filterkan
Veel mensen gebruiken een filterkan. Dit hebben we zelf ook gedaan. Vanuit onze twijfels hebben we vele onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken uit verschillende landen bestudeerd. In de eerste plaats blijkt dat filterkannen eigenlijk niet veel meer doen dan kalk eruit halen. Bovendien blijkt dat als je hem langer dan een paar uur laat staan, het water veel meer bacteriën bevat dan daarvoor. Als daarna het filter ook nog eens verzadigd raakt, laat hij alle opgeslagen stoffen weer los in het water. Voor ons reden genoeg om deze weg te doen.

De beste kwaliteit
Uit de onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de filters van Carbonit ronduit de beste te zijn. Er zijn merken die in kwaliteit dicht in de buurt komen. Naast dat deze toch net iets minder goed zijn, zijn dit vaak zeer kostbare filtersystemen. Carbonit heeft naast uitgebreide systemen ook eenvoudige filters. Deze zijn gemakkelijk op bijvoorbeeld je keukenkraan of onder de gootsteen te monteren. De eisen die Carbonit aan hun producten stelt, zijn dat deze vervaardigd worden uit duurzame materialen van hoge kwaliteit, onderbouwd worden door de wetenschap en ook nog eens betaalbaar zijn. Hoge eisen dus.

Testresultaten
Uit de onafhankelijke tests blijkt dat door de zeer hoge dichtheid van de Carbonit persfilters het hoogst haalbare percentage wordt bereikt:

Veilig
Voor de zuivering van water maakt Carbonit gebruik van een combinatie van membraan- en actieve koolstoffilters. De actieve koolstof is via een uniek en internationaal gepatenteerd proces geperst en verfijnd tot verschillende dichtheden. Daarnaast hebben deze filters allemaal een beschermingsmechanisme, dat er voor zorgt dat de opgeslagen stoffen het filter nooit kunnen verlaten en omdat dit systeem niet met een kan werkt, heb je dus ook geen risico op vermeerdering van bacteriën. In geen van de filters van Carbonit worden schadelijke stoffen (zoals zilver) gebruikt. Het water blijft wel rijk aan voor het lichaam goede mineralen zoals calcium en magnesium. Echt eerlijk zuiver water dus!

Carbonit in Nederland
Nu bleek alleen dat deze filters in Nederland niet verkrijgbaar waren, dus hebben we contact gezocht met de leverancier in Duitsland. Na eerst zelf een jaar lang, samen met een aantal mensen, dit filter naar tevredenheid en met enthousiasme te hebben gebruikt, verkopen wij sindsdien een aantal verschillende filters van Carbonit in onze winkel.

Lekker water uit vrijwel elke kraam
De verschillende typen filters van Carbonit passen gewoon op de Nederlandse maat kranen en leidingen. (m.u.v. speciale kranen, met bijvoorbeeld een ingebouwde sproeikop, dan kan je alleen een filter tussen de leiding plaatsen).
Dezelfde typen waterfilters zijn ook geschikt voor de camper of boot. Afhankelijk van de waterdruk die in de camper beschikbaar is, volstaat of een ‘standaard’ filter, of een speciaal filter dat geschikt is voor een lagere waterdruk.
De kwaliteit van het water is voelbaar goed en ook de smaak ervan vinden we erg lekker.

Verschillende typen filters
Wij verkopen in onze winkel de onderstaande filters van Carbonit. Allen zijn gemakkelijk thuis op of onder de kraan te installeren. Even gemakkelijk zijn ze in bijvoorbeeld in de camper of boot te plaatsen.
Kun je niet langskomen in onze winkel, zie dan onderaan de pagina de informatie voor bestellen en opsturen.

carbonit
Carbonit San Uno

Carbonit San Uno
Dit filter kan je rechtstreeks op je kraan aansluiten en op je aanrecht zetten. Er zit een hendeltje op waarmee je kunt kiezen of het water via het filter moet lopen of ongefilterd rechtsreeks uit de kraan moet komen. Het filter is uitgerust met een Carbonit NFP Premium filterpatroon (zie hieronder). Heb je minder waterdruk, bijvoorbeeld in je camper of boot? Dan kan je kiezen voor de IFP Puro. De afmetingen zijn: 12x29x12cm Lengte van de verbindingsslang is 90 cm.
Het filter mag niet gebruikt worden voor warm water (dus met een mengkraan opletten alleen koud water voor het filter te gebruiken).
Dit filter is ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie. In Nederland en vele andere Europese landen, past dit filter op vrijwel elke kraan.

Carbonit San Uno Spaarset
Dezelfde filter als hierboven, maar dan met een extra filterpatroon en daarmee in verhouding een stuk voordeliger.

carbonit-vario-types
Carbonit Vario Onderbouw Filter

Carbonit Vario
Dit filter is bedoeld om bijvoorbeeld onder de gootsteen of wasbak aan te sluiten, rechtsreeks tussen de koud waterleiding (waar nu de kraan op aangesloten zit). Het filter is uitgerust met een Carbonit NFP Premium filterpatroon (zie hieronder). Heb je minder waterdruk, bijvoorbeeld in je camper of boot? Dan kan je kiezen voor de IFP Puro. De afmetingen zijn: 12,5x31x11,5cm. De montageslangen worden meegeleverd.

nfp

Carbonit Filterpatronen
Standaard verkopen wij in onze winkel het Carbonit NFP Premium filterpatroon. Dit is het meest gebruikte filterpatroon en biedt een hoge bescherming tegen bacteriën, zware metalen, pesticiden, polaire bestrijdingsmiddelen, residuen van geneesmiddelen, etc.
Dit filterpatroon past zowel in de San Uno als de Vario en gaat 6 maanden mee (of bij extreem veel waterverbruik ca. 10.000 liter).

Heb je minder waterdruk, zoals in een camper of op een boot? Ook daarvoor hebben we geschikte filterpatronen, de IFP puro. Deze hebben ook een zeer hoge bescherming tegen bacteriën, zware metalen, pesticiden, polaire bestrijdingsmiddelen, residuen van geneesmiddelen en dergelijk. Door een speciale gepatenteerde membraan techniek laat dit filter met een lagere druk toch meer water door.

Naast deze vaste artikelen van Carbonit, kunnen we nog vele andere typen filters bestellen in verschillende prijsklassen, zoals een Duo-filter of een Quatro-filter voor het hele huis en verschillende filterpatronen.

Mogelijkheid tot verzenden
Kun je niet langskomen in onze winkel, dan is het mogelijk om de filters en/of filterpatronen op te laten sturen. Hoewel we geen webwinkel hebben, maken voor mensen die ver weg wonen of niet in de gelegenheid zijn zelf te komen, graag een uitzondering. Neem voor meer informatie hierover graag telefonisch contact met ons op.

Contact

Wil je meer informatie over de Carbonit waterfilters, neem dan graag telefonisch contact met ons op, of kom – op afspraak – langs in onze winkel.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag