Carbonit Waterfilters

EnglishLanguage_Flag2Carbonit Waterfilters

Onze winkel is zoals gewoonlijk (geheel los van maatregelen) op afspraak geopend – lees hier meer. Iets op laten sturen is ook mogelijk.
> We are (completely independent of the measures) open by appointment – read more here.
To have something send to you is also possible.

carbonit waterBehoefte aan zuiver water
Een paar jaar geleden zijn wij op zoek gegaan naar een goed merk waterfilters en hebben deze gelukkig ook gevonden. Dit omdat de drinkwaterkwaliteit in Nederland weliswaar beter is dan in vele landen, maar nog steeds behoorlijk wat fluor, zware metalen, chloor, medicijnen (zoals antibiotica), hormonen (via anti-conceptiemiddelen), contrastvloeistof, plastic, residuen van drugs en dergelijke bevat. Hoewel er in de media weinig aandacht aan wordt besteed, hebben zelfs alle grote drinkwaterbedrijven in Nederland aangegeven het water niet meer voldoende zuiver te kunnen krijgen, zonder dat dit ten koste zal gaan van de minimaal vereiste waterdruk die geleverd moet worden.
Daarnaast komen er de laatste tijd steeds meer berichten over verontreiniging van het drinkwater met bijvoorbeeld het resistente bacterie en verschillende bestrijdingsmiddelen uit de land- en tuinbouw.

Grondig onderzoek
In het verleden hebben we zoals veel mensen een filterkan gebruikt, maar hadden daar toch al geruime tijd twijfels over. Na vele onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken uit verschillende landen te hebben bestudeerd, bleek dat filterkannen eigenlijk niet veel meer doen dan kalk eruit halen. Daarnaast blijkt dat als je hem langer dan een paar uur laat staan, het water veel meer bacteriën bevat dan daarvoor en als het filter verzadigd raakt, hij alle opgeslagen stoffen weer loslaat in het water. Voor ons reden genoeg om deze weg te doen.

De beste kwaliteit
Uit de onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de filters van Carbonit ronduit de beste te zijn. Er zijn ook andere merken die in kwaliteit dicht in de buurt komen van Carbonit, maar naast dat deze toch net iets minder goed zijn, zijn dit vaak filtersystemen waar je al snel vele honderden euro’s voor betaald. Carbonit heeft naast uitgebreide systemen ook eenvoudige filters die je gemakkelijk op bijvoorbeeld je keukenkraan of onder de gootsteen kan monteren. De eisen die Carbonit aan hun producten stelt, zijn dat deze vervaardigd worden uit duurzame materialen van hoge kwaliteit, onderbouwd worden door de wetenschap en ook nog eens betaalbaar zijn. Hoge eisen dus.
Uit de tests blijkt dat door de zeer hoge dichtheid van de Carbonit persfilters het hoogst haalbare percentage wordt bereikt:
– 99,9% van alle bestrijdingsmiddelen, geneesmiddelen, hormonen, plastic, bacteriën en andere micro-organismen (zoals e-colli, salmonella, giardia en ook virussen) e.d.,
– 99% van alle agressieve chemische stoffen zoals chloor en fluor en
– meer dan 90% van alle zware metalen die zich nog in het kraanwater bevinden, worden verwijderd.

Veilig
Voor de zuivering van water maakt Carbonit gebruik van een combinatie van membraan- en actieve koolstoffilters. De actieve koolstof is via een uniek en internationaal gepatenteerd proces geperst en verfijnd tot verschillende dichtheden. Daarnaast hebben deze filters allemaal een beschermingsmechanisme, dat er voor zorgt dat de opgeslagen stoffen het filter nooit kunnen verlaten en omdat dit systeem niet met een kan werkt, heb je dus ook geen risico op vermeerdering van bacteriën. In geen van de filters van Carbonit worden schadelijke stoffen (zoals zilver) gebruikt. Het water blijft wel rijk aan voor het lichaam goede mineralen zoals calcium en magnesium. Echt eerlijk zuiver water dus!

Carbonit in Nederland
Nu bleek alleen dat deze filters in Nederland niet verkrijgbaar waren, dus hebben we contact gezocht met de leverancier in Duitsland. Na eerst zelf een jaar lang, samen met een aantal mensen, dit filter naar tevredenheid en met enthousiasme te hebben gebruikt, verkopen wij sindsdien een aantal verschillende filters van Carbonit in onze winkel.

Lekker water uit vrijwel elke kraam
De verschillende typen filters van Carbonit passen gewoon op de Nederlandse maat kranen en leidingen. (m.u.v. speciale kranen, met bijvoorbeeld een ingebouwde sproeikop, dan kan je alleen een filter tussen de leiding plaatsen).
De kwaliteit van het water is voelbaar goed en ook de smaak ervan vinden we erg lekker.

Verschillende typen filters
Wij verkopen in onze winkel de onderstaande filters van Carbonit.
Kun je niet langskomen in onze winkel, zie dan onderaan de pagina de informatie voor bestellen.

Carbonit San Uno
carbonitDit filter kan je rechtstreeks op je kraan aansluiten en op je aanrecht zetten. Er zit een hendeltje op waarmee je kunt kiezen of het water via het filter moet lopen of ongefilterd rechtsreeks uit de kraan moet komen. Het filter is uitgerust met een Carbonit NFP Premium filterpatroon (zie hieronder). De afmetingen zijn: 12x29x12cm Lengte van de verbindingsslang is 90 cm.
Het filter mag niet gebruikt worden voor warm water (dus met een mengkraan opletten alleen koud water voor het filter te gebruiken).
Dit filter is ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie. In Nederland en vele andere Europese landen, past dit filter op vrijwel elke kraan.

Carbonit San Uno Spaarset
Dezelfde filter als hierboven, maar dan met een extra filterpatroon en daarmee in verhouding een stuk voordeliger.

Carbonit Vario
carbonit-vario-types
Dit filter is bedoeld om bijvoorbeeld onder de gootsteen of wasbak aan te sluiten, rechtsreeks tussen de koud waterleiding (waar nu de kraan op aangesloten zit). Het filter is uitgerust met een Carbonit NFP Premium filterpatroon (zie hieronder). De afmetingen zijn: 12,5x31x11,5cm. De montageslangen worden meegeleverd.

Bij de Carbonit Vario heb je keuze uit twee verschillende types:
De Vario Keuken (deze wordt op de bestaande kraan aangesloten – op plaatje zelfde als Universal).
De Vario Classic (met extra kraan die op het aanrechtblad kan worden gemonteerd die dan alleen voor gefilterd water is en waarbij je de bestaande kraan voor ongefilterd water kan gebruiken, voor bijvoorbeeld de afwas).

Carbonit Filterpatronen
nfp
Standaard verkopen wij in onze winkel het Carbonit NFP Premium filterpatroon. Dit is het meest gebruikte filterpatroon en biedt een hoge bescherming tegen bacteriën, zware metalen, pesticiden, polaire bestrijdingsmiddelen, residuen van geneesmiddelen, etc.
Dit filterpatroon past zowel in de San Uno als de Vario en gaat 6 maanden mee (of bij extreem veel waterverbruik ca. 10.000 liter).

Naast deze vaste artikelen van Carbonit, kunnen we nog vele andere typen filters bestellen in verschillende prijsklassen, zoals een Duo-filter of een Quatro-filter voor het hele huis en verschillende filterpatronen.

Mogelijkheid tot verzenden
Kun je niet langskomen in onze winkel, dan is het mogelijk om de filters en/of filterpatronen op te laten sturen. Hoewel we geen webwinkel hebben, maken voor mensen die ver weg wonen of niet in de gelegenheid zijn zelf te komen, graag een uitzondering. Neem voor meer informatie hierover graag telefonisch contact met ons op.

Contact

Wil je meer informatie over de Carbonit waterfilters, neem dan graag telefonisch contact met ons op, of kom – op afspraak – langs in onze winkel.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag