Basiscursus Reiki in de Praktijk | Professioneel Reikibehandelingen geven

Basiscursus Reiki in de Praktijk

usui shiki ryoho

Ondersteuning
Wil je je meer op je gemak voelen in het geven van Reikibehandelingen in je privé omgeving? Heb je de wens dit op een meer professionele manier kunnen doen? Wil je een eigen Reikipraktijk starten of is dit een toekomstidee? Heb je al een eigen praktijk en wil je hier verdieping in ervaren? Voor Reikistudenten met een graad in het Usui systeem van Reiki die één of meer van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, is deze cursus in het leven geroepen.

Behandelen vanuit vertrouwen
Veel Reikistudenten ervaren Reiki als iets heel moois en willen het graag met meer mensen delen. Het geven van behandelingen is hier een manier voor. Alleen kan het zijn dat je terughoudend bent of je er wat onzeker over voelt. Daarom is deze cursus er. Het geeft in alle gevallen een mooie ondersteuning, omdat hij gericht is op het geven van behandelingen vanuit vertrouwen in Reiki. In de eerste plaats gaan in op wat het eigenlijk betekent om anderen te behandelen. Bijvoorbeeld door te kijken hoe je zowel je ervaring als je begrip ervan kunt verdiepen. Het idee van een meer professionele opzet of eigen praktijk vormt dan een duidelijk kader. Hierin komen vele onderwerpen aan het licht die een rol spelen in het geven van Reikibehandelingen.

Je eigen basis
Deze onderwerpen liggen niet zozeer binnen de vorm van behandelen. Desondanks zullen we waar nodig misschien wat puntjes op de i zetten. Meer gaat het erom hoe je de behandeling zoveel mogelijk tot zijn recht kan laten komen. Hoe dient je Reiki, jezelf en de persoon het meeste? Je eigen pad met Reiki vormt hier de basis om vanuit naar buiten te treden. De cursus geeft je onder andere de mogelijkheid om op een dieper niveau te ervaren wat het betekent om Reikibehandelingen aan te bieden. Je krijgt de benodigde kennis van vele praktische en energetische onderwerpen, die bij het behandelen komen kijken, zoals:

 • De kwaliteit van behandelen.
 • Adviezen voor behandelingen.
 • De omgeving waarin je behandelt.
 • Concept van aanraking.
 • Lichaam-geest verhouding.
 • Besef van het begrip ‘heilig’ binnen de beoefening van Reiki.
 • Het vinden van de oorzaak en/of rode lijn.
 • Spreken en luisteren vanuit de energie van Reiki, wat zeg je wel en wat zeg je niet?
 • Intuïtie ontwikkelen en oorzaak ontdekken zonder diagnose.
 • Reiki zonder toevoegingen.
 • Naar buiten treden in de energie van Reiki.
 • Reacties op de behandeling.
 • En nog meer…..
maxresdefault

Waarnemen van energie en heling
Ook wordt er tijd genomen om praktijkervaringen die je mogelijk al hebt gehad te bespreken en eventuele vragen hierover te beantwoorden. Je wordt ondersteund in het leren waarnemen van de energie en de heling die plaatsvindt door de behandeling. Daarnaast gaan in op heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Praktische informatie
De basiscursus Reiki in de Praktijk wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag, doorgaans op vrijdag t/m zondag.
De totale kosten bedragen € 270,=
De basiscursus is voor alle Reiki studenten in het Usui systeem van Reiki. Welke graad je hebt is hierin niet belangrijk.

Supervisie
Na de cursus is er de mogelijkheid om nog een aantal malen bij elkaar te komen om praktijkvragen en ervaringen te bepreken en hierbij waar nodig ondersteuning te krijgen in het werken in je eigen praktijk. Ook is er voor de cursisten de mogelijkheid om individueel supervisie te krijgen.

Voorwaarde voor deelname
Voorwaarde voor deelname is dat je jezelf minstens vijf keer per week een gehele zelfbehandeling geeft. Deze voorwaarde is er om je op meerder vlakken als Reikistudent te ondersteunen. We eren hiermee het natuurlijke proces van eerst zelf Reiki ervaren en daarna aan anderen. Daarnaast moedigen we sterk aan dat als je een praktijk begint of met regelmaat andere mensen gaat behandelen, je jezelf hoe dan ook dagelijks een hele zelfbehandeling geeft.

Data
Hieronder vind je de data van de eerstvolgende Basiscursus Reiki in de Praktijk.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

Vrijdagavond 24 t/m zondagochtend 26 mei.

Wil je meer informatie over de Basiscursus Reiki in de Praktijk, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Wij werken ook samen met Reiki Works

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag