Edelstenen Ontladen/Opladen

EnglishLanguage_Flag2Edelstenen Ontladen (reinigen) en Opladen

Onze winkel is zoals gewoonlijk (geheel los van maatregelen) op afspraak geopend – lees hier meer. Iets op laten sturen is ook mogelijk.

Veilig ontladen
Helaas komen we regelmatig tegen dat mensen hun edelstenen op Amethist geodesmanieren ontladen die schadelijk zijn voor de edelsteen. Dit meestal omdat ze dit in slechte boeken hebben gelezen, of op internetsites die gewoon klakkeloos onjuiste informatie van andere sites hebben gekopieerd.
Omdat wij het zonde van de edelstenen vinden en jammer vinden voor de mensen die van stenen houden, besteden we een pagina op deze website om aan te geven hoe je edelstenen veilig kunt ontladen (ook wel reinigen genoemd) en opladen.

Zorgen voor je edelsteen
Wanneer je een edelsteen bij je draagt of vaak vasthoudt, zal de steen je helpen met de eigenschappen die hij uitstraalt. Daarnaast zal hij ook informatie die jij uitstraalt van jou opnemen (zoals bijvoorbeeld spanning). Als je de edelsteen niet ontlaadt, zal deze daar vol mee raken en na verloop van tijd dof worden en uiteindelijk ‘sterven’ of barsten.
Als je de steen in goede conditie wilt houden is het daarom belangrijk hem regelmatig te ontladen.

Wat je NIET moet doen!
Wat er ook (vaak goedbedoeld maar niet goed over nagedacht) op andere sites of in boeken wordt aangeraden, leg je edelsteen daarvoor NOOIT in zout water! Dit is namelijk de beste manier om je edelsteen te vernietigen! Het zout zal via het water in de poriën van de steen dringen en de steen van binnenuit aantasten. Wat er ook wordt geschreven, doe dit met geen enkele edelsteen.
Ontlaad je edelstenen ook nooit in vuur of in de aarde of rechtstreeks in het zout. Ook dit kan je edelsteen beschadigen of aantasten (bijvoorbeeld door de zuren in de aarde of omdat je edelsteen niet tegen hitte kan.)

Methodes zoals hem in het maanlicht te leggen, met water afspoelen of hem in het water leggen (even los van of het ook regent en de betreffende edelsteen niet tegen water kan) kunnen geen kwaad, maar doen ook vrijwel niets met de opgenomen informatie. Water zal niet veel meer doen dat statische elektriciteit er uit halen.
Ook wordt er nog wel eens gezegd dat je edelstenen op Seleniet kan ontladen. Seleniet remt energetische processen en zorgt dat deze rustiger verlopen en verlicht korte toepassing ook spanningen. Daardoor lijkt het alsof het ook een reinigende/ontladende werking heeft, maar dit is dus niet zo. Het zal de opgenomen informatie niet uit de edelsteen halen.

De beproefde methode
De makkelijkste en veiligste methode is je edelsteen op een Amethistcluster (een ruwe Amethist met puntjes) of in een Amethistgeode (een ruwe Amethist in de vorm van een kleine grot) te leggen. Ook Hematiet is hiervoor geschikt (alleen moet je de Hematiet daarna wel meteen in Bergkristal leggen, om hem weer op te laden, dus dit is iets omslachtiger.)
Amethist ‘wist’ de opgenomen informatie en zorgt dat de edelsteen weer helemaal ‘schoon’ wordt. Het is niet zo dat de Amethist hierbij als een soort afvalbak fungeert, de Amethist neemt zelf niets van deze informatie op, maar neutraliseert deze als het ware gewoon. Je kunt de Amethist dus voor al je edelstenen, sieraden e.d. gebruiken. Zolang de ruwe Amethist groot genoeg is dat je edelsteen er op past, volstaat deze. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de Amethist zelf ook in goede conditie is. Dit herken je aan de paarse kleur (hoe donkerder, hoe sterker) met een duidelijke glans.
De enige uitzondering hierop is Barnsteen. Dit is omdat dit eigenlijk geen steen is, maar een fossiel hars. Barnsteen ontlaadt je door hem in de felle middagzon te leggen (iets dat voor de meeste stenen juist funest is).

Het handigst en meest ideaal is om elke nacht als je gaat slapen, de edelsteen te ontladen. Op die manier blijft hij in topconditie.

– Een grotere in huis geplaatste Amethist zal ook spanningen en energieén die er niet horen neutralisren en je huis in of kamer energetisch schoon houden -.

Opladen
Wil je de edelsteen na het ontladen weer wat extra energie geven dan kan je hem opladen door hem een tijdje op een Bergkristalcluster te leggen.
Ook de vroege ochtend- of late avondzon (nooit de felle middagzon) kan daarvoor gebruikt worden, met uitzondering van de edel stenen die niet tegen de zon kunnen, zoals Rozenkwarts, Amethist, Fluoriet, Calciet, Opaal, etc.
Je kunt de edelsteen dan gewoon achter het raam daar een uurtje in laten liggen.
Het ontladen is echter belangrijker dan het opladen.

Meerdere edelstenen
Wil je meerdere edelstenen tegelijkertijd ontladen, dan kan dat wanneer je Amethistcluster of geode groot genoeg is en de edelstenen die je wilt ontladen een stukje van elkaar vandaan kunnen liggen.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag