Behandelavond

EnglishLanguage_Flag2Reiki Behandelavond

Geven en ontvangen
Vanuit de behoefte van Reikistudenten om Reikibehandelingen te geven usui shiki ryohoaan – en te ontvangen van andere beoefenaars van dit systeem en daarbij ook nog wat begeleiding te krijgen waar dat nodig is, zijn de Reiki behandelavonden ontstaan.

Reikibehandelingen geven en ontvangen is een mooie en waardevolle manier om te helen en te ontwikkelen in en met Reiki. Ze verbeteren je gezondheid, geven je de mogelijkheid om dieper te ontspannen en zijn een belangrijke ondersteuning voor je spirituele/innerlijke groei.
De Reiki zelfbehandeling is de hoeksteen en is het aan te bevelen dit dagelijks te doen. Daarnaast moedigen we aan om ook regelmatig Reikibehandelingen te ontvangen en te geven.  De verschillende Reiki behandelavonden die we organiseren, bieden hier een mooie en veilige gelegenheid voor.

Verschillende behandelavonden
In de loop der tijd zijn er twee verschillende Reiki behandelavonden ontstaan:
de Reiki behandelavonden in de Oorsprong,
de Gezamenlijke zelfbehandeling-avonden thuis
Hieronder over elk afzonderlijk meer informatie:

Reiki behandelavonden in de Oorsprong

Ondersteuning in je beoefening
Naast het behandelen op zich bieden deze avonden de mogelijkheid om – waar nodig – nog even de puntjes op de i te zetten in het geven van een Reikibehandeling. Door ‘onder begeleiding’ te behandelen, is er ondersteuning beschikbaar waar je dat wenst. Dit vergroot het vertrouwen en het gemak in het geven van behandelingen, waardoor je je misschien ook meer comfortabel voelt in het behandelen van bijvoorbeeld familie of vrienden.
Tijdens deze avonden is er gelegenheid tot vragen over je beoefening van Reiki, zowel praktisch als ten opzichte van je persoonlijke en spirituele groei.
Ook geven de Reiki behandelavonden natuurlijk de mogelijkheid anderen te ontmoeten met Reiki, ervaringen te delen, enz.

Praktische informatie
De Reiki behandelavonden in de Oorsprong zijn bedoeld voor iedereen die hun laatste Reikigraad hebben gevolgd bij één van de Reiki Masters die werkzaam zijn bij Reikicentrum & Spirituele winkel de Oorsprong.

De Reiki behandelavonden worden gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag, op een doordeweekse avond van 19.00 tot ca. 21:30 uur. Ook worden er af en toe behandelochtend ingepland van 10.30 tot ca. 13.00 uur.
De kosten bedragen € 10,=.

De Reiki behandelavonden worden gegeven door Marcel Vis.

Voorwaarde voor deelname
Om de natuurlijke en waardevolle volgorde te eren van ‘Reiki is eerst voor jezelf en dan voor anderen’ en ook om er zeker van te zijn dat er door je eigen beoefening voldoende Reiki stroomt om ook een ander een volwaardige behandeling te kunnen geven, hebben we voor de behandelavonden een eenvoudige voorwaarde.
Deze voorwaarde voor deelname is dat je jezelf minstens vier keer per week een gehele zelfbehandeling geeft en dat tenminste gedurende de drie weken voor de behandelavond hebt gedaan. (als je korten dan drie weken van tevoren de Reiki I cursus hebt gedaan, geldt het laatste gedeelte voor jou niet).

Data
De data wanneer de Reiki behandelavonden in de Oorsprong zijn gepland, vind je hier
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

Aanmelden
Wil je naar een behandelavond in de Oorsprong komen, dan is het nodig je van tevoren aan te melden.
Aanmelden kan tot uiterlijk twee dagen van tevoren. Na aanmelding ontvang je altijd een bevestiging van ons dat je op de lijst staat (heb je deze niet ontvangen na aanmelding, neem dan even contact met ons op.

Gezamenlijke Zelfbehandeling-avonden thuis

Samen in het energetische veld van Reiki
Toen Covid-19 net in Nederland was, was het tijdelijk niet toegestaan om tijdens een behandelavond fysiek in dezelfde ruimte te zijn. We hebben toen de behandelavonden in ons centrum een tijd stopgezet. Omdat het wel mogelijk is om samen in het energetische veld van Reiki in verbinding te zijn, hebben we onder andere de gezamenlijke Reiki zelfbehandeling-avonden thuis georganiseerd, met het idee dat dit een tijdelijk iets zou zijn. Alleen werd al snel duidelijk dat deze avonden als meer dan simpelweg prettig worden ervaren. De deelnemers geven aan zich er ook enorm door gesteund te voelen. Dit zowel in het ervaren van verbinding als in de motivatie om zichzelf ook in de dagen ertussen te blijven behandelen. Daarom blijven we ook deze avonden organiseren.
Het betekent simpelweg dat we allemaal op hetzelfde moment onszelf thuis een zelfbehandeling geven.

Praktische informatie
Tijdens de gezamenlijke Zelfbehandeling-avonden geeft iedereen die meedoet zichzelf thuis (of waar je dan ook bent op dat moment) op hetzelfde moment een gehele zelfbehandeling (dus minimaal 40 minuten).
Het is hierbij fijn als je je voor deze behandelavonden wel van tevoren aanmeld. Je krijgt van ons op de dag van de behandeling ook nog een mail met meer informatie en een namenlijst van deelnemers, zodat iedereen weet met wie we allemaal samen aan het behandelen zijn. Hierdoor is er nog meer een besef van verbondenheid in de energie van Reiki.

We plannen hiervoor ongeveer één keer per week een avond in. We beginnen de behandeling dan om 19.30 uur.
Er zijn geen kosten aan deze avonden verbonden. Donaties zijn welkom en we voelen ons er zeker door gesteund. In de mail die je ontvangt als je je hebt aangemeld, staat meer informatie hierover.

Voorwaarde voor deelname
Voor de Zelfbehandeling-avonden thuis gelden geen voorwaarden voor deelname. iedereen met een graad in Reiki, ongeacht waar je de cursus hebt gedaan, is welkom om mee te doen.
Zoals gezegd vinden we het fijn als je je van tevoren aanmeld.

Data
De data wanneer de Reiki zelfbehandeling-avonden zijn gepland, vind je hieronder
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

Data van de verschillende behandelbijeenkomsten:

Data en tijden Reiki behandelbijeenkomsten in de Oorsprong (‘hands-on’ behandelen)
Do. 6 januari van 19.00 tot 21.30 uur
Di. 18 januari van 19.00 tot 21.30 uur
Wo. 2 februari van 19.00 tot 21.30 uur
Di. 15 februari van 19.00 tot 21.30 uur
Do. 3 maart van 19.00 tot 21.30 uur
Wo. 16 maart van 19.00 tot 21.30 uur
Zo. 3 april van 19.00 tot 21.30 uur
Ma. 11 april van 19.00 tot 21.30 uur
Di. 26 april van 19.00 tot 21.30 uur

Data zelfbehandeling-avonden thuis
Wo. 29 december starttijd 19.30 uur
Vr. 7 januari starttijd 19.30 uur
Zo. 16 januari starttijd 19.30 uur
Ma. 24 januari starttijd 19.30 uur
Di. 1 februari starttijd 19.30 uur
ma. 7 februari starttijd 19.30 uur
Wo 16 februari starttijd 19.30 uur

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag