Marcel Vis, Usui Reiki Master, de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Marcel Vis

Als ik terugkijk naar de vormende invloeden tijdens mijn kindertijd, speelde de ziekte van mijn vader en het effect van zijn uitbundige gebruik van medicijnen een bepalende rol. Zelf had ik ook een zwakke gezondheid, maar vond geen baat bij de reguliere geneeskunde. Het bleek namelijk dat ik een sterke afweerreactie had op alles wat niet natuurlijk was; ik werd er alleen maar zieker van. Hoewel ik van jongs af aan ook een grote interesse had in verschillende religies en spiritualiteit, dacht ik toen nog niet aan de mogelijkheid om genezing te zoeken in een helende, spirituele beoefening.

Terwijl ik opgroeide, werden mijn voorgevoelens en intuïtie steeds sterker. Omdat niemand mij toen kon vertellen hoe ik hiermee om kon gaan, werd ik er bang van en stopte ik dit deel van mezelf op een bepaald moment diep weg. Ik begon een meer mentaal leven te leiden, met als gevolg dat ik me minder gelukkig voelde, ik iets in mijn leven miste waarvan ik niet wist wat het was en ook werden mijn lichamelijke klachten erger. Omdat ik niet veel anders kende dan de reguliere geneeskunde, zag ik geen andere mogelijkheid dan me hierbij neer te leggen.

Rond mijn twintigste werd mijn interesse in dingen als Intuïtieve Ontwikkeling en Zen-meditatie opnieuw geprikkeld en begon ik me hierin te verdiepen. Niet veel later kwam ik in aanraking met Reiki en kreeg ik voor het eerst Reikibehandelingen. Naast dat mijn lichamelijke klachten langzaam begonnen te verdwijnen, begon ik me als eerste vooral geestelijk anders, beter te voelen. Ik ging dan ook gretig op zoek naar een Reiki Master om zelf Reiki te kunnen leren en deed niet lang daarna de eerste graad.

Tijdens deze cursus groeide het besef dat ik – zonder dat ik me bewust was van het feit dat ik aan het zoeken was – nu had gevonden waar ik naar had gezocht; een beoefening die me in staat stelde zowel lichamelijk als geestelijk gezond te zijn, heel te worden en ook mijn spirituele ontwikkeling te verdiepen. Met veel enthousiasme begon ik dan ook mezelf – en iedereen in mijn omgeving die ook maar enige interesse toonde – met Reiki te behandelen.

Een tijd later deed ik de tweede graad van Reiki. Mijn innerlijke ontwikkeling ging in deze jaren rustig, maar gestaag verder en lichamelijk werd ik gezonder. De beoefening van Reiki nam een steeds belangrijkere plek in mijn leven in, wat maakte dat ik uiteindelijk begon aan mijn weg als Reiki Master-kandidaat. Dit betekende een intensieve, diepgaande weg van bewustwording en groei in deze beoefening. In juni 1995 werd ik ingewijd tot Reiki Master, waarna ik begon met het geven van Reiki cursussen. Sindsdien groeit het besef dat vrijwel alle omstandigheden in mijn leven mij deze kant op hebben gebracht. Dat zelfs de ziekte van mijn vader deel was van een mooi pad van heling en het ontdekken van mijn authentieke zelf.

Hoewel ik in het begin van mijn zoektocht naar genezing veel dingen heb onderzocht en veel heb geleerd in cursussen en opleidingen, bracht mijn pad mij uiteindelijk steeds dieper bij de krachtige eenvoud van het Usui systeem van Reiki. Ook Ki-training en Persoonlijke begeleiding ben ik blijven doen, omdat ik dit vooral leuk en mooi vind. Reiki blijft voor mij de voornaamste plek houden. Ik heb steeds meer de waarde ontdekt van de beoefening van Reiki in zijn oorspronkelijke, traditionele vorm. Voor mij geeft het de grootste mogelijkheid tot heling en bewustwording.
Als Reiki Master blijf ik mijn groei in dit systeem voortzetten, o.a. door het volgen van ‘Intensives’ bij het Office of the Grandmaster.
Ik ervaar veel geluk bij het besef hoe bijzonder mijn leven is verlopen en hoe waardevol mijn leven op dit moment is. Het is dan ook heerlijk om dit mooie geschenk dat we Reiki noemen met anderen te kunnen delen.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag