De Oorsprong, Reikicursussen, behandelingen en winkel in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2De Oorsprong

Logo2016

Het Begin
Een paar jaar na zijn inwijding tot Reiki Master, besloot Marcel Vis in 1998 te starten met Reikicentrum de Oorsprong. De naam de Oorsprong verwijst enerzijds naar Reiki als de energie van Leven en anderzijds naar de oorspronkelijke vorm van het Usui systeem van Reiki. Een aantal jaren werkte Marcel zelfstandig in Reikicentrum de Oorsprong, waarin naast andere activiteiten het geven van Reikicursussen en Reikibehandelingen centraal stond.

In november 2003 kwam het moment om het centrum uit te breiden. Annette Vis gaf in het centrum al een tijdje behandelingen, maar wilde daarnaast graag een winkel beginnen. Dus kwam de stap naar een meer officiële samenwerking en werd ook de naam veranderd in Reikicentrum & Spirituele winkel de Oorsprong.

Zowel het Reikicentrum als de Spirituele winkel zijn in de loop der tijd gegroeid. Vanuit onze liefde en passie is waar we voor staan ook meer uitgekristalliseerd. Voor de winkel houdt dat in dat we vooral gespecialiseerd zijn in edelstenen en mineralen. Daarnaast staan o.a. de begrippen 100% natuurlijk, zuiver en eerlijk centraal bij bijvoorbeeld de keuze van wierook die we verkopen.
In het Reikicentrum stonden de Reikicursussen en behandelingen al centraal. Toch hebben we ervoor gekozen een  aantal andere activiteiten los te laten, zodat er nog meer ruimte ontstond voor activiteiten die de beoefening van Reiki ondersteunen, zoals de Reiki behandelavonden en Reiki Leefregels cursus.

1d

Samenwerking
In 2015 kwam de volgende stap, of beter gezegd, dit ontstond. Het was tijd om met meer mensen samen te gaan werken, om in de eerste plaats een groter draagvlak van Reikibehandelaars te vormen. Vanuit een mooie en fijne energie hebben we een gezamenlijke intentieverklaring opgesteld, waarin we elkaar op ons pad ondersteunen en we houden ons aan een Ethiekcode voor de cursussen, activiteiten en behandelingen. Daarnaast voegt iedereen zijn/haar eigen specialiteiten toe aan het centrum. We werken onder andere samen met Reiki Works.
Het is in de eerste plaats nog steeds een Reikicentrum voor Reikicursussen en behandelingen. Alle andere activiteiten worden ook vanuit deze levensenergie gegeven.

In het menu vind je onder de knop ‘Wie zijn Wij?’ de namen van de mensen die met de Oorsprong verbonden zijn. Naast de eventuele extra activiteiten die geboden worden, geeft ieder van ons sowieso Reikibehandelingen en in het menu staat bij alle onderdelen door wie dit wordt gegeven of aangeboden.

Contact
Wij geven de voorkeur aan persoonlijk contact. Dus indien je meer wilt weten of vragen hebt over Reikicursussen, behandelingen, andere activiteiten of over onze winkel, neem dan graag (en natuurlijk geheel vrijblijvend) telefonisch contact met ons op.

Logo
* Het logo dat je bovenaan deze tekst ziet (en links naast het menu) is het logo dat Marcel vanaf het allereerste begin voor Reikicentrum de Oorsprong heeft gebruikt. Het is een persoonlijk stempel dat voor hem is gemaakt en dat hij voornamelijk gebruikt voor op de Reiki certificaten, als een persoonlijke Japanse handtekening. Het bestaat uit karakters in oud zegelschrift.
Omdat dit stempel waarden uitdrukt die laten zien waar wij als de Oorsprong onder andere voor staan, is later besloten deze karakters ook als logo voor de Oorsprong te gebruiken.

De betekenis van de karakters is:

  • Ki – Levenskracht / Wat Stroomt
  • Choku – Correct / Oprecht
  • Shin – (open)Hart-(open)Geest / Mededogend bewustzijn

We verzoeken je dit logo niet te kopiëren, maar het met respect als onze persoonlijke handtekening te zien.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag