Reiki II cursus

Reiki II CursusEnglishLanguage_Flag2

De Volgende stap
Wanneer je minimaal een jaar de eerste Reiki graad beoefent en je usui shiki ryohojezelf (vrijwel) dagelijks behandelt, kan je ervoor kiezen de cursus Reiki II te doen. Dit jaar van beoefening geeft je als Reikistudent de mogelijkheid om de eerste graad te integreren in je leven, er meer ervaring mee op te doen en de diepere waarde ervan te zien. De stap naar de tweede graad van Reiki kan dan vanuit een meer natuurlijke plek in jezelf komen, vanuit een behoefte aan een diepere verbinding met je authentieke zelf, een diepere relatie met Reiki en een dieper ervaren van de essentie van leven. Ook de Reiki II cursus en de beoefening van deze Reiki graad is in de eerst plaats voor jezelf.

De Cursus
De Reiki II cursus wordt gegeven in drie dagdelen, verspreid over meerdere dagen.
In het eerste dagdeel wordt uitgelegd waarom de Reikisymbolen heilig en geheim zijn, waarna de drie Reikisymbolen worden geïntroduceerd. Na dit dagdeel heb je thuis een paar dagen de tijd om ze je eigen te maken en te oefenen.
In de andere twee dagdelen (verspreid over twee aaneengesloten dagen):

  • krijg je inwijding in de tweede graad.
  • leer je de diepere functie van de Reikisymbolen het algemeen, in relatie tot het relatieve en absolute universum.
  • leer je van elk Reikisymbool de diepere betekenis en zijn functie.
  • leer je per Reikisymbool hoe je deze voor jezelf en anderen gebruikt, waaronder de mental healing en de afstandsbehandeling.
  • word dit laatste ook allemaal geoefend en natuurlijk is er ruimte voor vragen.

Deze graad biedt onder andere een duidelijke verdieping en een extra dimensie in de beoefening van Reiki, waarmee ook je persoonlijke en spirituele ontwikkeling zich verdiept.

Niet alleen brengt de tweede graad van Reiki een verdieping, ook vraagt het van de Reikistudent meer tijd en toewijding. De tijd voor de dagelijkse beoefening van Reiki zal langer zijn. Daarnaast krijg je aan het einde van de Reiki II cursus het huiswerk om gedurende tenminste een maand dagelijks de mental healing en de afstandsbehandeling te oefenen.

Praktische informatie
De Reiki II cursus wordt gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op drie dagdelen:

  • woensdag of donderdag van 19:30 tot  21:00 uur,
  • zaterdag van 19:30 tot 22:15 uur en
  • zondag van 13:30 tot 16:30 uur.

Het Usui systeem van Reiki kent een vaste prijs voor de Reikicursussen. De Reiki II cursus is € 500,=.

Gesprek
Wanneer je er aan denkt om een Reiki II cursus te gaan doen, nodigen we je altijd uit voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Hierin geven we meer uitleg over de Reiki II cursus en kijken we samen of het voor jou de juiste timing is om deze stap te zetten. Ook als je nog niet zeker weet of je inderdaad deze stap wilt zetten, maar wel graag een afspraak wilt maken om meer over deze graad horen, ben je van harte welkom. Neem voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact met ons op, of kom even langs in onze winkel.

Lees meer over hoe het Usui systeem van Reiki wordt onderwezen en over de Aspecten en Elementen die Reiki en deze beoefening beschrijven.

De Reiki cursussen in ons Reikicentrum worden gegeven door Marcel en/of Annette Vis.

Cursusdata
Hieronder staan de data van de komende Reiki II cursussen, gegeven door Marcel en/of Annette Vis.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

13+15+16 december 2018
14+16+17 februari 2019

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag