Reiki Leefregels cursus | de Oorsprong in Den Haag

Reiki Leefregels cursus

usui-precepts

De leefregels in het dagelijks leven
De beoefening van Reiki helpt je om in contact te blijven met de levensenergie. Met name de (zelf)behandelingen helpen om steeds meer ruimte te geven aan je Zelf. Ook legt het de gebieden bloot waar je jezelf nog afscheidt van Leven en je de verbinding kwijt raakt. Toch is er natuurlijk ook een groot deel van de dag dat je niet in rechtstreekse zin met Reiki bezig bent. Hoe blijf je ook in deze momenten in contact met Reiki? Hoe leef je in je dagelijks leven vanuit je centrum en in verbinding? Juist hier komen de leefregels van pas.

Heling op diepe niveaus
Reiki maakt je op steeds diepere niveaus bewust. De leefregels geven je vervolgens houvast in hoe je hiermee om kunt gaan. Ze zorgen dat je niet steeds terug glijdt en maken het proces makkelijker. Ze dagen je daarbij ook uit om dieper in je eigen persoonlijkheid te kijken. Wat in jou is bijvoorbeeld nog gehecht aan oude pijn? Hoe keer je toch elke keer terug naar een gevoel van scheiding en eenzaamheid? De leefregels helpen je om voorbij de blokkades van je persoonlijkheid en je denken te komen. Reiki is een pad van heling en Bewustzijn. Van ontdekken wie je in essentie bent en daar je thuis terugvinden. Om te leven en alles te ervaren zonder reserves. De leefregels zijn hierin een prachtig gereedschap.

Een liefdevolle relatie
Hoewel het woord het misschien doet vermoeden, zijn de leefregels niet bedoeld als regels. Het zijn meer richtlijnen die de weg wijzen naar een gelukkig en gezond leven. Aan de ene kant dagen de Reiki leefregels je uit. Aan de andere kant zijn ze vooral ook om te zien hoe je een liefdevolle relatie met jezelf als persoon kunt hebben of krijgen. In de cursus onderzoek je waar voor jou de leefregels het meest van toepassing zijn. Je leert hoe je ze met troost, liefde en vergeving kunt toepassen.

Geen filosofische cursus
De cursus is bedoeld om de leefregels meer te begrijpen. Maar vooral ook om ze te ervaren en in je dagelijks leven toe te passen. Er is dus weinig theorie en ook geen filosofie of psychologie. Het is geen mentale benadering van hoe je naar deze regels kunt kijken. De cursus is bedoeld om in contact te kunnen blijven met je Zelf tijdens alle omstandigheden in je leven. Zowel innerlijk als uiterlijk. Om te ervaren hoe dit deel van de beoefening van Reiki je in staat stellen om open te leven. In verbinding en vanuit vertrouwen.

Gehechtheid loslaten
Tijdens de cursus kijk je naar je eigen leven op dit moment in relatie tot elke leefregel. Via oefeningen, geleide meditaties en persoonlijke richtlijnen krijg je meer inzicht in jezelf en je levenssituaties. Er ontstaat helderheid in waar je de leefregels toe kunt passen op dit moment. In relatie tot je gezondheid, angsten, emoties, wensen, relaties, je spirituele groei, etc. Ook gaan we dieper in op welk deel in jou kiest voor bijvoorbeeld angst of boosheid. Waar je mogelijk nog gehecht bent aan oude pijn of oordelen. De cursus geeft je de mogelijkheid om de leefregels te benutten als een eenvoudig en krachtig gereedschap om blokkades en oude patronen los te laten.

Praktische informatie
De Reiki Leefregels cursus wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag. De eerstvolgende keer is dat op een vrijdagavond t/m zondagmiddag. (vrijdag van 19.15 tot ca. 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot ca. 17.00 uur en zondag van 10.00 tot ca. 16.00 uur.)
De kosten zijn € 225,=.

Voorwaarde voor deelname
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met een graad in Reiki. Ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele behandeling geeft. Dit omdat dit ook bij deze cursus zeker ondersteuning zal geven.

Wil je meer informatie over de Leefregels cursus? Neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
Hieronder vind je de eerstvolgende startdatum van Reiki Leefregels cursus.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

Vrijdag 3 t/m zondag 5 november
-vrijdag van 19.15 tot ca. 22.00 uur,
– zaterdag van 10.00 tot ca. 17.00 uur,
– zondag van 10.00 tot ca. 16.00 uur.

Wij werken ook samen met Reiki Works

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag