Parfumvrij

Verzoek tot Parfumvrij

Weet je van tevoren dat je naar onze winkel komt? Weet dan dat we het heel erg op prijs stellen als je die dag geen parfum, sterke deodorant of andere geurende producten op doet. Hieronder maken we je graag duidelijk waarom …… en ook welke merken – ook voor je eigen gezondheid – wel oké zijn.

Natuurlijk?
Aan de ene kant gaan steeds meer merken van wasmiddelen, zepen, crèmes, e.d. over op geurvrij (en ook vaak vrij van parabenen en dergelijke). Aan de andere kant komen er ook steeds meer producten waarin alleen maar méér parfum wordt gebruikt. Helaas zijn deze parfums behoorlijk schadelijk.
Laat je ook nooit verwarren door de term ‘natuurlijk’, dat zegt helaas helemaal niets over of er wel of geen synthetische of andere schadelijke stoffen in zitten.

Ontgiftingsreactie
Wij letten zelf goed op onze gezondheid en gebruiken daarom ook geen schadelijke parfums e.d. Deze twee dingen met elkaar gecombineerd, maakt dat wij de geur veel sterker waarnemen dan mensen die het door regelmatig gebruik ervan bijna niet meer ruiken. Lastiger nog dan dat is dat we (zelfs als de geur best lekker is) vrijwel direct een ontgiftingsreactie krijgen. Het gevolg hiervan is een schrale keel en een hoop gesnotter (afhankelijk van welke parfum, soms ook nog de volgende dag). Zeker als er gedurende de dag veel mensen met parfum in onze winkel komen, is dit niet prettig.

Verzoek
Veel mensen hebben geen idee hoe sterk de parfum is die ze op hebben gedaan. Ook kleding waar je de dag ervoor parfum op hebt gespoten kan – hoewel je dit zelf vaak niet meer ruikt – nog een zeer sterke geur hebben. Nog minder mensen beseffen dat er best veel mensen zijn die (soms ook zonder te beseffen dat het daardoor komt) gezondheidsklachten krijgen van parfum.
Daarom maken we via deze weg het bovenstaande aan onze klanten duidelijk en verzoeken we je hierbij om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Natuurlijk ben je nog steeds welkom in onze winkel als je toch al een luchtje op hebt gedaan, maar op deze manier hopen we de hoeveelheid voor ons tot een minimum te beperken.

Ook voor je eigen gezondheid
Mogelijk wil je ook goed voor je eigen gezondheid zorgen en overgaan op producten die je (en anderen hun) gezondheid niet schaadt. Op het internet is ruim voldoende informatie te vinden over de schadelijke (en zelfs verboden) stoffen die in parfum (en ook in zeep, shampoo, nagellak, haarlak, cologne, aftershave, wasmiddel, bleekpoeder, bleekwasmiddel, wasverzachter, luchtverfrisser, geurkaarsen, vaseline, lotion en deodorant) gebruikt worden. Wil je producten gebruiken met een geurtje dat niet schadelijk is, dan zijn o.a. Neobio, Urtekram, Weleda, Dr. Hauschka, Sodasan en Ecover merken die je kunt gebruiken.
En nogmaals, laat je nooit verwarren door de term ‘natuurlijk’ op producten, want de regelgeving hiervoor zegt helemaal niets.

Wil je hier rekening mee houden?
Zo ja, dan alvast héél erg bedankt hiervoor.

Warme Reikigroet,
Marcel, Annette en Robert
….

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag