Moldaviet en Libisch woestijnglas | edelstenen winkel in Den Haag

Moldaviet en Libisch woestijnglas (goud-tektiet)

Twee bijzondere Tektieten
Sinds het afgelopen jaar is er meer vraag naar Moldaviet, een groene variatie van Tektiet. Op zich niet zo vreemd omdat één van de eigenschappen is dat het grote veranderingen teweeg kan brengen, iets waar veel mensen momenteel behoefte aan hebben. Een andere, iets minder bekende, bijzondere Tektiet is Libisch woestijnglas. Deze wordt ook wel goud-tektiet genoemd. Ook deze tektiet heeft vergelijkbare transformerende eigenschappen.

Het ontstaan van Tektiet
Tektiet betekent ‘gesmolten’. Het is een mineraalgroep die wordt gevormd wanneer aards gesteente wordt gesmolten door meteorietinslagen en de ruimte in wordt geslingerd. De kracht van de inslag en de daarbij vrijkomende energie is zo groot dat de stukjes gesmolten gesteente vele honderden kilometers door de lucht vliegen en daardoor in zeer korte tijd een enorme transformatie doormaken en uiteindelijk als stukken kristal neerkomen op de aarde. Ronduit de meeste Tektieten zijn zwart doorschijnend. Slechts enkele uitzonderingen hebben een andere kleur

Transformerende kracht
De meeste edelstenen ontstaan in de loop van miljoenen jaren door bijvoorbeeld onderaardse vulkanische activiteit. Tektiet ontstaat plotseling door de kracht van een meteoorinslag. Daardoor werken Tektieten ook sterk en snel en kunnen ze in korte tijd veel transformeren op lichamelijk en geestelijk gebied en ook in levensomstandigheden.

Moldaviet
Moldaviet is groen doorschijnend, wordt gevonden in Tsjechië en ontstond ongeveer 15 miljoen jaar geleden door de inslag van twee meteorieten, die tegelijkertijd insloegen.
Moldaviet versnelt onder andere helingsprocessen, werkt bevrijdend, verdiept het bewustzijn en helpt je je doel van je bestaan te herinneren. Het bevrijd van negativiteit en een gevoel van ‘vastzitten’.

Wij verkopen Moldaviet in onze winkel als hangers, hangers is zilver en ruw. (zie hieronder ook de opmerking over het certificaat van echtheid.)

Libische Woestijnglas
Libisch woestijnglas is geel doorschijnend, wordt gevonden in west-Egypte en ontstond ongeveer 29 miljoen jaar geleden. De interesse in Libisch woestijnglas gaat meer dan 3000 jaar terug. Een van de voorwerpen uit de grafkamer van Farao Toetanchamon is een borstplaat met goud en juwelen ingelegd, met in het midden een prachtige scarabee, gesneden uit Libisch woestijnglas.

Libisch woestijnglas versnelt helingsprocessen, helpt angst, verdriet en zorgen over geld of bezit los te laten, geeft vrijheid, plezier en opluchting, helpt te richten op wat echt belangrijk is in het leven en op de zin je bestaan. Het bevrijd van negativiteit en een gevoel van ‘vastzitten’.

Wij verkopen Libisch woestijnglas in onze winkel in ruwe vorm. (zie hieronder ook de opmerking over het certificaat van echtheid.)

Certificaat van echtheid
Helaas is het zo dat vele edelstenen ook worden nagemaakt. Zo wordt Bergkristal met laser bewerkt en als Topaas of Rookkwarts verkocht. Glas wordt in een over gesmolten met gekleurde vezels erin om het bijvoorbeeld als aardbeikwarts te verkopen. Slechte kwaliteit edelstenen worden met metaal in cabine onder hoge druk bewerkt en vervolgens worden daar de meest bijzondere eigenschappen aan toe geschreven, terwijl de steen eigenlijk gewoon is vernietigd. Gekleurd glas wordt verkocht als het (niet bestaande) Andara obsidiaan, enzovoorts, enzovoorts.

Vooral met de zeldzame en daardoor kostbare edelstenen – en dus ook met Moldaviet en Libisch woestijnglas – komt het vaak voor dat zelf goedbedoelende winkels namaak verkopen. Daarnaast zijn er zeker op internet (en edelstenen moet je in onze ogen sowieso niet online willen kopen) en op edelsteenbeurzen veel handelaren die hier goede handel in zien. De twee bovengenoemde edelstenen worden zeer nauwkeurig nagemaakt met gekleurd glas en zijn met het blote oog niet van echt te onderscheiden.
Daarom geven wij bij de Moldaviet en Libisch woestijnglas die we verkopen een certificaat van echtheid. Dat wil zeggen dat het op echtheid is onderzocht door een edelsteenkundige.

Wil je een (of meer) van deze edelstenen bij ons komen kopen, maak dan graag een winkelafspraak.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag