Leefregels cursus

Reiki Leefregels cursus

De leefregels in het dagelijks leven
De beoefening van Reiki helpt je om in contact te blijven met de usui-preceptslevensenergie. De Reiki (zelf)behandelingen helpen om deze energie meer en meer de ruimte te geven en de gebieden waar je jezelf nog afscheidt van Leven weer vrij te maken en de verbinding te herstellen.
Maar er is natuurlijk ook een groot deel van de dag dat je niet in rechtstreekse zin met Reiki bezig bent, waarop je geen behandeling geeft of ontvangt. Hoe blijf je ook in deze momenten in contact met Reiki? Hoe blijf je in verbinding met het Leven? De leefregels geven je hierbij een prachtig gereedschap dat je op elk moment van de dag toe kunt passen.

Heling op diepe niveaus
De vijf Reiki leefregels dagen je uit om dieper in je eigen persoonlijkheid te kijken. Ze moedigen je aan om de lastige vragen te stellen, die verder gaan dan de voor de hand liggende antwoorden. Daarmee motiveren ze je om anders naar jezelf en anderen te kijken en scheppen ze de ruimte voor innerlijke vrede, zelfacceptatie en een dieper bewustzijn.
De leefregels zijn als een stiltepunt in jezelf waar je altijd op terug kunt vallen, ook als het in je leven ‘stormt’. Ze brengen heling op steeds diepere niveaus en helpen je om terug te keren naar echt geluk en gezondheid.

Een liefdevolle verstandhouding
Tijdens de Reiki leefregels cursus leer je hoe je deze eenvoudige regels in de alle lagen van je bestaan door kunt laten dringen. Waar ze je uitdagen, waar je waardevolle dingen over jezelf kunt leren en vooral hoe je een liefdevolle verstandhouding met jezelf en alle onderdelen van je leven kunt behouden of krijgen. Je onderzoekt waar voor jou persoonlijk de leefregels het meest om toepassing vragen en hoe je dit met troost, liefde en vergeving kunt doen. Hoe je in het nu kunt blijven terwijl je je bewust bent van je gevoelens en keuzes, die vaak door oude ‘bagage’ beïnvloed worden.

Ervaren
De cursus is bedoeld om de leefregels beter te begrijpen en vooral meer te ervaren en toe te passen. Het doel ervan is om het toepassen van de leefregels in je dagelijks leven te integreren. Om ze tot een normaal onderdeel van je dagelijks leven te maken en niet meer ziet als iets dat ‘je ook nog ergens opgeschreven hebt staan’. Er is dus weinig theorie. De cursus is bedoeld om je via de leefregels op elk moment van de dag  in contact te houden met Reiki. Je zult hiermee ervaren dat de leefregels een eenvoudig, maar krachtig gereedschap zijn, die je in staat stellen om open, in verbinding en vanuit vertrouwen te leven.

Praktische informatie

De Reiki Leefregels cursus wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op zeven avonden van 19.30 tot 22.00 uur, één avond per twee weken.
De eerste avond zal gaan over de leefregels in het algemeen, over hun plek in je leven, over hun onderlinge dynamiek, etc. De vijf avonden daarna zijn elk voor één leefregel, om te ontdekken wat jouw persoonlijke relatie met deze leefregel op dit moment is. De laatste avond brengen we de leefregels weer allemaal samen en komen persoonlijke focuspunten te voorschijn om de leefregels in het dagelijks leven in praktijk te blijven brengen.

De kosten bedragen € 300,=, en zijn eventueel in twee termijnen te betalen.

Voorwaarde voor deelname
Deze cursus is toegankelijk voor  iedereen met een graad in Reiki, ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens drie keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze avonden zeker ondersteuning zal geven.

Wil je meer informatie over de Reiki Leefregels cursus, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
Hieronder vind je de eerstvolgende startdatum van Reiki Leefregels cursus. Deze cursus wordt op donderdagavond gegeven, verspreid over meerdere maanden.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

2020

19 maart

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag