Robert Kramps, Usui Reiki Master, de Oorsprong in Den Haag

EnglishLanguage_Flag2Robert Kramps

Robert

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik bezig met vragen over hoe mensen met elkaar omgaan en later – toen ik aan het werk ging – kwam daar de vraag bij hoe mensen kunnen (samen)werken op een manier die energie geeft en het beste in mensen naar boven brengt.

De oorsprong hiervan lag in mijn eigen vragen over de omgang met andere mensen en het vinden van werk dat echt bij me past. Tot en met mijn afstuderen was mijn leven redelijk onbezorgd. Althans, dat was het beeld dat ik had gecreëerd. Een aantal pijnlijke ervaringen had ik weggestopt zonder ze te verwerken en na mijn afstuderen ontdekte ik dat ik eigenlijk geen flauw idee had wat ik wilde met mijn leven.

Voor een antwoord op die vraag ging ik aanvankelijk te rade in de psychologie. Vooral omdat een analytische benadering mij toen erg vertrouwd was. Maar gaandeweg kwam het besef dat de antwoorden die ik zocht erom vroegen meer bij mezelf naar binnen te gaan om naar mijn eigen gevoel te leren luisteren.

Dit verlangen bracht me op het pad van de spiritualiteit, dat voor mij gaat over de verbinding met mijn diepere zelf en vragen bij me oproept als: hoe leid ik een vervullend leven en hoe verhoud ik mij tot het gehele leven om me heen?

In de daarop volgende jaren heb ik kennisgemaakt met een hoop ‘spirituele wegen’, maar nergens raakte ik echt thuis. Tot ik in 2006 in aanraking kwam met Reiki.

Zonder dat ik het precies begreep, voelde ik me meteen thuis bij de beoefening van Reiki en ik ben sindsdien steeds enthousiaster geworden over de werking ervan.

De eenvoud van het Usui systeem spreekt me erg aan en ik merk dat de beoefening me onder andere helpt om steeds dichter bij mezelf te komen, onverwerkte emoties te helen en mijn verbinding met het leven steeds dieper te ervaren. In de loop der tijd is Reiki mijn spirituele beoefening geworden en in april 2015 ben ik ingewijd tot Reiki Master.

Vandaag de dag geef ik met veel plezier Reiki behandelingen en cursussen en heb ik met vier partners een bedrijf dat zich bezighoudt met het opzetten van samenwerking tussen organisaties. In mijn dagelijkse praktijk komen op die manier de dingen samen waar ik erg enthousiast over ben: bijdragen aan het creëren van betekenisvolle en duurzame vormen van samenwerken en het begeleiden van mensen in het bijbehorende ontwikkelingsproces.

Zie ook mijn website.

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag