Reiki retraite midweek, op de Veluwe in maart 2023

Reiki Retraite Midweek

Volledig leven – overgave aan het mysterie | Otterlo, 27 t/m 31 maart 2023

retraite

We kunnen onze aandacht natuurlijk richten op de delen in onszelf en in ons leven die we nog willen helen.
Maar waarom zouden we ons niet door Reiki de weg laten wijzen naar het heel-zijn dat voorbij al onze verwondingen ligt?

De oorspronkelijke herinnering
Met Reiki beginnen we aan het eindpunt. In plaats van door de tijd heen ergens naartoe te werken, wordt tijdens de inwijding je diepste oorspronkelijke herinnering wakker gemaakt; de herinnering van wie je echt bent. Hierdoor gaat het leven anders stromen en helpt Reiki je om via je beoefening alles los te laten wie je niet bent en volledig te leven. We hebben met Reiki de keuze ons over te geven aan het mysterie.

Ruimte geven
In deze Reiki Retraite gaan we dieper in op dit besef. Wat houdt dit ‘wie je niet bent’ eigenlijk in? Wat betekent het om volledig te leven? Welke reacties kun je in deze heling verwachten op zowel lichamelijk als geestelijk gebied?
En wat als hier angsten, lichamelijke klachten of weerstanden bij omhoog komen? Wat als je soms aan jezelf en de beoefening van Reiki gaat twijfelen? Kun je de neiging loslaten om steeds weer van jezelf vandaan te gaan en jezelf te beperken?

Een Uitnodiging
De Reiki Retraite is een uitnodiging om je door je hart naar je thuis te laten leiden. In een ruimte van Reiki en veel stilte leiden we je naar een dieper vertrouwen in je essentie en je eigen pad. Naast de dagdelen is er ook ruimte om van de prachtige omgeving te genieten. Deze plek heeft zoveel rust en aarding in zich, dat verstilling en het ervaren van leven iets is dat vanzelf gebeurt.

Vrijheid
De Retraite geeft je de mogelijkheid om even volledig in Reiki te zijn, zonder de gebruikelijke dagelijkse eisen en afleidingen. Hij is bedoeld voor degenen die zich echt aangetrokken voelen tot verdieping en zelfontdekking. Voor degenen die in hun hart de drang voelen om volledig te leven en binnen alle gebeurtenissen en gevoelens innerlijke stevigheid en vertrouwen te ervaren.

Reikibehandelingen, natuur en stilte
De Retraite is niet een plek om te ‘werken aan jezelf’. Het geeft een ruimte om te ontdekken en te bezinnen en er is veel ruimte voor stilte waarin alles vanzelf kan verdiepen. We besteden dagelijks tijd aan Reikibehandelingen en maken ook gebruik van de prachtige natuur om de essentie van leven te voelen. Op deze manier kan je alles ook meer ervaren en rustig integreren in je dagelijks leven.

Balans
In het samen-zijn tijdens deze dagen, ontstaat iets dat je een gewijde ruimte zou kunnen noemen. Een ruimte waarin het in jezelf thuiskomen iets is dat door Reiki gewoon gebeurt. Toch kunnen er daardoor ook momenten zijn waarin het pittig voelt om de tegenwerkende gewoontes en gehechtheden in jezelf tegen te komen. De kracht van Reiki en het in deze gewijde ruimte aanwezig zijn, zal je tegelijkertijd enorm helpen. Ook zijn er vanzelf natuurlijk momenten van genieten, humor en opluchting.

De Locatie
De Reiki Retraite Midweek wordt gegeven in Otterlo, in een prachtige omgeving, omringt met vele kilometers bos. Aankomst is op maandagmiddag en het avondeten is gezamenlijk. Vrijdagochtend is het vertrek uit het huisje. Natuurlijk ben je vrij om zowel voor aanvang als na afloop zo lang in de omgeving te blijven en van de natuur te genieten als je wilt.

Twee huisjes
De retraite is qua activiteiten en indeling verdeeld over twee huisjes. De dagdelen van de retraite worden in de huiskamer van één huisje gegeven. De Reikibehandelingen, maaltijden en overnachtingen zijn in een ander (groter) huis. Deze laatste heeft ook voldoende ruimte om in de ‘vrije uren’ te verblijven in een eigen huiskamer.

Overnachting en maaltijden
De overnachtingen zijn in een eenvoudige of luxere één- of tweepersoonskamer. Ook met het oog op dat het een retraite is, wordt daarom van je gevraagd alleen het hoognodige mee te nemen aan bagage.
Alle maaltijden en drinken tijdens de retraite zijn volledig biologisch. We houden indien gevraagd rekening met dieetwensen.

Kosten
De kosten voor de retraite zijn € 560,= * en zijn eventueel in meerdere termijnen te voldoen. (Wens je door omstandigheden een andere betalingsregeling, neem dan graag contact met ons op).
De prijs is op basis van een eenvoudige tweepersoonskamer. Andere mogelijkheden zijn:
– een eenvoudige éénpersoonskamer voor een meerprijs van € 45,=.
– een luxe tweepersoonskamers voor een meerprijs van € 65,= p.p.
– een luxe éénpersoonskamervoor een meerprijs van € 85,= p.p.

* De prijs van € 560,= is als volgt opgedeeld:
– € 350,= voor de locatie, overnachting, bedlinnenpakket, toeristenbelasting en btw, 3 maaltijden per dag, drinken, kosten voor de koks/conciërges, etc.
– € 210,= voor de retraite zelf (de cursus/dagdelen).

>>> Als je je vóór 1 oktober aanmeldt, krijg je 50,= vroegboekkorting. <<<

Vervoer
Voor het vervoer proberen wij zoveel mogelijk te regelen dat iedereen met elkaar mee kan rijden.

Voorwaarden
Voorwaarde voor deelname is wel dat je jezelf minstens vier keer per week een volledige zelfbehandeling geeft. (Mocht je dit nog niet doen en je wilt toch graag meedoen, dan is dit misschien een goede motivatie om daar nu mee te beginnen).

Heb je vragen, neem dan graag contact met ons op.

Warme Reikigroet,
Marcel en Annette

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag