Reiki Retraite2022

Reiki Retraite Midweek

Reiki, de omgekeerde weg – Otterlo (nieuwe datum volgt nog)

We kunnen onze aandacht natuurlijk richten retraite op de delen in onszelf en in ons leven die we nog willen helen.
Maar waarom zouden we ons niet door Reiki de weg laten wijzen naar het heel-zijn dat voorbij al onze verwondingen ligt?

De oorspronkelijke herinnering
Met Reiki beginnen we aan het eindpunt. In plaats van door de tijd heen ergens naartoe te werken, wordt tijdens de inwijding je diepste oorspronkelijke herinnering wakker gemaakt; de herinnering van wie je echt bent, je echte Zelf, iets dat er altijd al was. Deze herinnering is niet iets dat plaatsvindt op mentaal niveau, maar veel dieper, veel wezenlijker. Hierdoor gaat het leven anders stromen en helpt Reiki je om tijdens je beoefening alles los te laten wie je niet bent, zodat je het niet weer vergeet.

Ruimte geven
In deze Reiki Retraite gaan we dieper in op dit besef. Wat houdt dit ‘wie je niet bent’ eigenlijk in? Hoe werkt het eigenlijk om je Zelf meer ruimte te geven met Reiki? Welke reacties kun je in deze heling verwachten op zowel lichamelijk als geestelijk gebied?
Wat als hier angsten, lichamelijke klachten, weerstanden en dergelijke bij omhoog komen? En wat als je soms aan je weg en de beoefening van Reiki gaat twijfelen? Kun je de neiging loslaten om steeds weer van jezelf vandaan te gaan?

Een Uitnodiging
De Reiki Retraite is een uitnodiging om je door je hart naar je thuis te laten leiden. In een ruimte van Reiki en veel stilte leiden we je naar een dieper vertrouwen in je essentie en je eigen pad. Naast de dagdelen is er ook ruimte om van de prachtige omgeving te genieten, waar aarding en verstilling iets is dat vanzelf gebeurt.

Vrijheid
De Retraite geeft je de mogelijkheid om met ondersteuning je aandacht naar binnen te richten zonder de gebruikelijke dagelijkse eisen en afleidingen. Hij is bedoeld voor degenen die zich echt aangetrokken voelen tot verdieping en zelfontdekking. Voor degenen die in hun hart de drang voelen om te leven en te beleven vanuit innerlijke vrede, geluk en vrijheid.

Reikibehandelingen, natuur en stilte
De Retraites die we in het verleden hebben gegeven waren altijd gevuld met een redelijk vol programma. In de tussentijd zijn wij ook anders in onze beoefening gaan staan en daarom zal deze Retraite heel anders ingedeeld zijn. In plaats van te ‘werken aan jezelf’, is er ruimte om te ontdekken en te bezinnen en er is veel ruimte voor stilte waarin alles vanzelf kan verdiepen.
We besteden dagelijks tijd aan Reikibehandelingen en maken ook gebruik van de prachtige natuur om de essentie van leven te voelen. Op deze manier kan je alles ook meer ervaren en rustig integreren.

Balans
In het samen-zijn tijdens deze dagen in deze energie, ontstaat iets dat we een gewijde ruimte zouden kunnen noemen. Een ruimte waarin het in jezelf thuiskomen iets is dat gewoon gebeurt. Toch kunnen er daardoor ook momenten zijn waarin het pittig voelt om de gewoontes en gehechtheden in jezelf tegen te komen die je tegenwerken. De kracht van Reiki en het samen in deze gewijde ruimte aanwezig zijn, zal je tegelijkertijd enorm helpen. Daarnaast zijn er vanzelf natuurlijk ook momenten van genieten, humor en opluchting.

De Locatie
De Reiki Retraite Midweek wordt door Marcel en Annette gegeven in Otterlo, in een prachtige omgeving, omringt met vele kilometers bos. Aankomst is op maandagmiddag en het avondeten is gezamenlijk. Vrijdagochtend is het vertrek uit het huisje, maar natuurlijk ben je vrij om zowel voor aanvang al van de natuur te genieten als na afloop nog zo lang in de omgeving te blijven als je wilt.

Twee huisjes
De retraite is qua activiteiten en indeling verdeeld over twee huisjes. De dagdelen van de retraite worden in de huiskamer van één huisje gegeven. De Reikibehandelingen, de maaltijden en de overnachtingen in een ander (groter) huis, welke ook voldoende ruimte heeft in de ‘vrije uren’ te verblijven in een eigen huiskamer.

Overnachting en maaltijden
Voor de overnachtingen zijn meerdere soorten kamers beschikbaar: eenvoudige of iets luxere één en tweepersoonskamers (van de luxe kamers zijn er maar een paar beschikbaar en het aantal éénpersoonskamers is beperkt). Ook met het oog op dat het een retraite is, wordt daarom van je gevraagd alleen het hoognodige mee te nemen aan bagage.
Alle maaltijden en drinken tijdens de retraite zijn volledig biologisch en vegetarisch. We houden indien gevraagd rekening met dieetwensen.

Kosten
De kosten voor de retraite zijn € 550,= * en zijn eventueel in meerdere termijnen te voldoen. (Wens je door omstandigheden een andere betalingsregeling, neem dan graag contact met ons op).
De prijs is op basis van een eenvoudige tweepersoonskamer. Andere mogelijkheden zijn:
– een eenvoudige éénpersoonskamer voor een meerprijs van € 40,=.
– een luxe tweepersoonskamers voor een meerprijs van € 60,= p.p.
– een luxe éénpersoonskamervoor een meerprijs van € 80,= p.p.

* De prijs van € 550,= is als volgt opgedeeld:
– € 340,= voor de locatie, overnachting, bedlinnenpakket, toeristenbelasting en btw, 3 maaltijden per dag, drinken, kosten voor de kok, etc.
– € 210,= voor de retraite zelf (de cursus/dagdelen).

Vervoer
Voor het vervoer proberen wij zoveel mogelijk te regelen dat iedereen met elkaar mee kan rijden.

Voorwaarden
Voorwaarde voor deelname is wel dat je jezelf minstens vier keer per week een volledige zelfbehandeling geeft. (Mocht je dit nog niet doen en je wilt toch graag meedoen, dan is dit misschien een goede motivatie om daar nu mee te beginnen).

Heb je vragen, neem dan graag contact met ons op.

Warme Reikigroet,
Marcel en Annette

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag