Geworteld Bewustzijn

Geworteld in Bewustzijn

Geworteld zijn
Als we het over aarding hebben, of geworteld zijn, bedoelen we Reiki Kanji2meestal dat we ons lichaam verbinden met moeder aarde of meer in ons lichaam aanwezig zijn. Maar wat is het precies dat je meer in je lichaam aanwezig laat zijn? Is het mogelijk het ‘geworteld zijn’ naar een dieper niveau te brengen en je stevigheid te vinden en te bewaren in iets dat je nooit kwijt kunt raken? In iets dat voorbij alle houvast in onze relatieve wereld ligt? In iets dat meer is dan vaste grond onder je voeten? In iets dat de bron is van al je levensomstandigheden?

Je thuis terugvinden
Nadat Mikao Usui (de grondlegger van Reiki) zich een tijdje had teruggetrokken in het klooster, liep hij met een met een fakkel over de markt. Als mensen hem vroegen waarom, antwoordde hij: “alles wat ik om mij heen zie is duisternis. Als je meer wilt weten over dit licht, kom dan vanavond naar me toe en ik zal je vertellen over Reiki.” Naar mijn beleving is dit waar de beoefening van Reiki vooral over gaat. Een pad van heelwording en Bewustzijn, van ontdekken wie we in essentie Zijn en daar je thuis terugvinden. Een pad dat je leert om in volledige acceptatie en openheid te leven, om alles te ervaren zonder terughoudendheid. Reiki heft je onwetendheid/onbewustzijn op steeds diepere niveaus op. In deze cursus leer je hoe je met deze bewustwording om kunt gaan en kunt voorkomen dat je steeds terugglijdt. Het is onder andere bedoelt om het proces makkelijker en bewuster te laten verlopen.

Bewustzijn met een open hart – open geest
Deze cursus is bedoeld om te ontdekken hoe je je wortels in de kern van je wezen weer kunt voelen. Hoe je de stevigheid van je Bewustzijn kunt ervaren. En, belangrijker nog, hoe je deze kunt behouden tijdens alle verschillende omstandigheden in je leven, zowel innerlijk als uiterlijk. Dit kan het idee geven dat het gaat om hoe je het contact met het absolute, met je ziel, je Bewustzijn kunt behouden. Maar je bènt dit Bewustzijn, dus is het meer de vraag hoe je vanuit zit Bewustzijn/Zelf in contact kunt staan met je persoonlijkheid en alles en iedereen vanuit deze plek kunt ontmoeten. Hoe je vanuit deze plek een diepe verbinding en balans tussen een open hart en een open geest (boeddhisme: bodhicitta, Japans: kokoro) kunt behouden .
De cursus geeft de mogelijkheid om vanuit dit ‘geworteld in bewustzijn’ onder andere te kijken naar je gezondheid, angsten, emoties, gebruik van onze wil, relaties, communicatie, toekomstdromen en spiritualiteit. Om ze vanuit deze plek te ontmoeten, er zachtheid en mededogen in te brengen en, indien nodig, je er niet door mee te laten slepen, maar in Bewustzijn verankert te blijven.

Praktische Informatie
De cursus Geworteld in Bewustzijn wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op negen avonden van 19.30 tot 22.00 uur, verspreid over meerdere weken.
De kosten bedragen € 400,=, en zijn eventueel in drie termijnen te betalen.

Voorwaarden
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met een graad in Reiki, ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze avonden zeker ondersteuning zal geven en alleen dan de cursus ook voor je tot zijn recht kan komen.

Wil je meer informatie over de cursus Geworteld in Bewustzijn, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
Hieronder vind je de eerstvolgende startdatum van de cursus Geworteld in Bewustzijn.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

2022

19 januari

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag