Geworteld Bewustzijn

Geworteld in Bewustzijn

Voorbij alle houvast
Als we het over aarding hebben, of geworteld zijn, bedoelen we Reiki Kanji2meestal dat we ons lichaam verbinden met moeder aarde of meer in ons lichaam aanwezig zijn. Is het ook mogelijk geworteld te zijn in iets diepers? In iets dat je nooit kwijt kunt raken en dat voorbij alle tastbare houvast ligt?

Je thuis terugvinden
Nadat Mikao Usui zich een tijdje had teruggetrokken in het klooster, liep hij met een met een brandende fakkel over de markt. Als mensen hem vroegen waarom, antwoordde hij: “alles wat ik om mij heen zie is duisternis. Als je meer wilt weten over dit licht, kom dan vanavond naar me toe en ik zal je vertellen over Reiki.” Reiki helpt ons te leven vanuit het Zelf, het Bewustzijn en alles los te laten wie we niet zijn. Dit zou je een pad van thuiskomen kunnen noemen, van je aandacht terug brengen in de essentie van wie je bent.

Ervaren
Tijdens ons helingspad komen we soms begrippen tegen als Zijn, het absolute, essentie of ontwaken. Of we nu wel of niet begrijpen wat deze woorden inhouden, het zullen altijd alleen maar ideeën zijn van hoe dit er waarschijnlijk uit ziet. Het is niet iets dat we verstandelijk of vanuit ons gevoel kunnen begrijpen. We kunnen het alleen ervaren. Niet als een spirituele ervaring zoals vele mensen deze vaak najagen, maar als een staat van zijn. Dat is waar deze cursus onder andere om gaat.

Bewustzijn met een open hart – open geest
Deze cursus is bedoeld vanuit de stevigheid van Bewustzijn te leven en belangrijker nog, er tijdens de verschillende innerlijke en uiterlijke omstandigheden in je leven, niet meer vandaan te gaan. Om de wereld en de mensen om je heen vanuit deze plek te ontmoeten. Van daaruit kan je persoonlijkheid zich op een natuurlijke manier ontvouwen, zonder conditioneringen en met een open hart – open geest.
De cursus geeft de mogelijkheid om vanuit dit ‘geworteld in Bewustzijn’ onder andere te kijken naar je gezondheid, angsten, emoties, gebruik van onze wil, relaties, communicatie, toekomstdromen en spiritualiteit. Om ze te beleven vanuit Bewustzijn, met inzicht, echtheid en mededogen, zonder je er door mee te laten slepen.

Praktische Informatie
De cursus Geworteld in Bewustzijn wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag op negen avonden van 19.00 tot 21.30 uur, verspreid over meerdere weken.
De kosten bedragen € 400,=, en zijn eventueel in drie termijnen te betalen.

Voorwaarden
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met een graad in Reiki, ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en het liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze avonden zeker ondersteuning zal geven en alleen dan de cursus ook voor je tot zijn recht kan komen en motiveert je mogelijk ook om dit weer meer te gaan doen..

Wil je meer informatie over de cursus Geworteld in Bewustzijn, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Data
Hieronder vind je de eerstvolgende startdatum van de cursus Geworteld in Bewustzijn.
Zie hiervoor ook de Planning cursussen en activiteiten.

2022

17 januari

Reiki cursussen en behandelingen en spirituele winkel in Den Haag