Yoga

Hatha Yoga

Naar mijn beleving vullen Yoga en Reiki als twee spirituele beoefeningen, elkaar heel mooi aan. Het is voor mij dan ook bijzonder om Yogales te geven waar veel Reiki-energie aanwezig is, zoals in de ruimte van de Oorsprong. Ik kan hier veel woorden aan wijden, maar ze zullen niet overbrengen wat je het beste zelf kan komen ervaren.

Persoonlijke Yogales in een groep
De Yogalessen die ik geef zijn persoonlijk. De lesruimte biedt gelegenheid aan overzichtelijke groepen tot 5 personen. Voor mij is, als student en als docent, een mate van een intieme sfeer belangrijk. Omdat Yoga gaat over verbinding, over bewustzijn groeien op onbewuste delen in jezelf, en omdat mensen verschillende ingangen hebben om te ervaren via het lichaam, hecht ik aan ruimte voor veel persoonlijke aandacht binnen de groep in de les.

Persoonlijke Yogales één-op-één
Soms kan je binnen de groepslessituatie nog het gevoel hebben dieper te kunnen komen. Of heb je een vraag die te persoonlijk ligt om te delen in de groepsles. Of speelt er een verstandelijke, lichamelijke en/of emotionele belemmering op die je bewegingsvrijheid begrensd, zowel op als naast de yogamat. Dan kun je er goed aan doen jezelf een privéles te geven. De wisselwerking met een groep of tussen alleen jou en mij, maakt dat we ergens anders uitkomen, waar de bedoeling van de les hetzelfde zou kunnen zijn. Met de groep of onder persoonlijke begeleiding in en uit een houding bewegen, maakt je reis dieper en stiller, en maakt voor mij het gidsen gerichter afgestemd op jouw mogelijkheden en te benutten ruimte.

Lesrooster
Maandagavond
Maandagavond
Dinsdagavond
Dinsdagavond
.
van 18.00 tot 19:15 uur
van 19.30 tot 20:45 uur
van 18.00 tot 19:15 uur
van 19.30 tot 20:45 uur

Aanmelding voor de les kan via SMS/WhatsApp tot 16.00u. Tenzij je vaste prik wekelijks komt, dan geldt omgekeerd dat je je kan afmelden tot dezelfde dag 16.00u.

Prijzen
Eenmalige proefles
3 lessen in 3 weken
5 lessen in 6 weken
10 lessen in 11 weken
Privéles één uur
.
€ 10,=
€ 42,
€ 75,=
€ 145,=
€ 70,=

Yoga
Het begrip Yoga wordt vanuit het Sanskriet naar het Nederlands vertaald als verbinding of vereniging. Hatha Yoga volgt het pad van verbinding via het bewuste ervaren van lichaam en ademhaling. Door op je Yogamat je aandacht te richten op je fysieke beweging en de ademhaling ermee te verbinden, vallen ze meer samen.
De Yogabeoefening bestaat enerzijds uit een deel inspanning, actief ‘doen’, en anderzijds uit een deel ontspanning, ontvankelijk toestaan van wat zich wil laten ervaren. Bewegend tussen twee uitersten van strekken en buigen, warmte en afkoeling, in- en uitademing, naar binnen keren en naar buiten rijken, ontwikkel je bewustzijn op waar je ruimte ervaart en waar je nog kan uitbreiden.
Het mooie is dat de verschillende lagen (ons fysieke, geestelijke, energetische en emotionele/wijsheids lichaam) allemaal samen werken, dus geldt dat verandering op het ene vlak, altijd de andere ‘lichamen’ meeneemt in die verandering. Alleen heeft elke vorm zijn/haar eigen tempo en ritme. Voel!

Praktische informatie
Yoga matten, -riemen, -blokken en –boogjes zijn aanwezig bij de Oorsprong. Als je een eigen Yogamat hebt, mag je die natuurlijk meenemen.
Het is goed om voor en na de les te drinken (kruidenthee, water, sap, als het je lukt liever geen koffie) om afvalstoffen af te voeren.
Zelf geef ik er de voorkeur aan om me in laagjes te kleden en draag ik het liefst ademende natuurlijke materialen op mijn huid. Tijdens de les warm je op en wil je iets kunnen uittrekken. Bij de eindontspanning koelt je lichaam vlug af en kan je iets extra’s aan willen doen, zoals sokken, vest of dekentje over je heen.
Mocht je blessures/ongemakken/overbelasting aan de hand hebben, vergeet me dit dan vooral niet te vertellen! Ik wil hier graag over weten zodat ik je een veilige gezonde les kan aanreiken.

De Yoga in ons Reikicentrum in Den haag wordt gegeven door Circe Meijer, op de dagen die vermeld staan aan het begin van deze pagina.

Wil je meer informatie over de Yoga, neem dan graag telefonisch telefonisch contact op met Circe.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag