Reiki – Vorm & Essentie

Reiki – Vorm & Essentie

Deze pagina is nog in de maak…..

Voor nu kunnen we wel alvast in het kort iets vertellen…..

Reiki – Vorm & Essentie is een activiteit die ongeveer één keer per Reiki Kanji2twee maanden  wordt
gegeven voor iedereen met een graad in Reiki, ongeacht bij welke Reiki Master je de Reikicursus hebt gedaan.

Afhankelijk van het onderwerp zal het op een avond of een hele dag zijn. Het is geen
doorlopende cursus, je kan per keer kijken of het onderwerp je aanspreekt of niet.

Het onderwerp voor de cursusavond op donderdag 2 november is:

‘Hemel en Aarde verbinden’

Eén van de eerste dingen die Reiki doet nadat we de eerste graads cursus hebben gedaan, is het bewustzijn letterlijk meer in het lichaam verankeren. Hierdoor ben je meer aanwezig en beter in staat om je ‘werk’ hier op aarde te doen.
Op deze manier zijn als het ware hemel en aarde in je verbonden, waardoor je optimaal in staat bent jezelf te ontwikkelen en met alle situaties die het leven je aanreikt om te gaan.

De neiging kan door verschillende invloeden sterk aanwezig zijn om weer uit deze verbinding te gaan. Of je vermijdt je lichaam en je aarding en verliest jezelf in verhalen in je hoofd en/of spirituele filosofieën, ofwel je vermijdt juist je geest en het contact met Leven en verliest jezelf in een overmaat aan sport, werk, eten, etc.

Wanneer je hemel en aarde verbindt, verbindt je lichaam en geest, relatief en absoluut, je geestgesteldheid met je lichaam en je omgeving. Hierdoor ben je één en evenwichtig en ben je in staat zowel de hemel als de aarde te omarmen.
Vele ongemakken, zoals angsten of fysieke pijn zullen hierdoor verdwijnen of veel dragelijker worden.

Tijdens deze Vorm & Essentie-avond gaan we in op hoe Reiki je leert om in elke ervaring volledig aanwezig te zijn, met lichaam en geest. Om open te blijven in alles wat je meemaakt en je nog van je lichaam, nog van je emoties, nog van je gedachten of spiritualiteit af te keren.
Reiki maakt je heel en compleet en geeft je geluk en gezondheid. Dit betekent dat je zowel plezier als teleurstelling leert omarmen en als wezenlijke delen van je leven leert accepteren.
Via onderwijs, oefeningen en delen leer je meer over de gereedschappen die Reiki je biedt en leer je hoe je in alle momenten van je leven het contact met hemel en aarde kunt bewaren. Hoe je kunt herkennen dat je in verbinding bent én hoe je ermee om kunt gaan als je dit contact, ondanks alles, toch even verliest.

Praktische informatie
Deze avond wordt door Marcel Vis gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag, op donderdag 2 november van 19.30 tot 22.00 uur.
De kosten zijn € 35,=, inclusief koffie, thee, etc.

Iedereen met een graad in Reiki kan zich voor deze avond inschrijven. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens drie keer per week (en liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze dag zeker ondersteuning zal geven.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag