Reiki – Vorm & Essentie

Reiki – Vorm & Essentie

Verbinding maken
De beoefening van Reiki heeft effect op alle lagen van ons mens-zijn. Reiki Kanji2Naast de (zelf)behandelingen geven vele situaties je de mogelijkheid – of de aanmoediging – om dieper in contact te komen met de levensenergie en je er meer mee te verbinden.
Reiki brengt je vooral bij wie je echt bent, je authentieke natuurlijke zelf. De kunst is om hiermee in verbinding te blijven tijdens alle gebeurtenissen en gemoedstoestanden die we op ons pad meemaken.

Meebewegen
Tijdens onze weg met Reiki in het dagelijks leven kunnen verschillende vraagstukken en thema’s aandacht en bewustwording vragen. Elke keer word je uitgenodigd om mee te bewegen met Reiki naar heling op diepere niveaus. Om de vorm te eren die je hebt geleerd door jezelf te blijven behandelen en eventueel behandelingen te ontvangen en van hieruit steeds meer de essentie van Reiki te begrijpen en te ervaren.

Ondersteuning
Reiki – Vorm & Essentie is een activiteit die bedoeld is om ondersteuning en verdieping te bieden aan Reikistudenten die hier behoefte aan hebben. Elke keer komt een ‘thema’ aan bod waar tijdens een avond, middag of hele dag op in gaan, met de bedoeling om vorm en essentie met elkaar te verbinden.
Naast de ondersteuning is het belangrijkste achterliggende doel van deze activiteit om je  meer en meer de diepte van Reiki te laten ervaren in alle aspecten die erin zitten. Het is een eenvoudige beoefening en juist deze eenvoud geeft zoveel ruimte om werkelijk jezelf en het leven te ontdekken en te vertrouwen. Via onderwijs, oefeningen en delen leer je meer over de gereedschappen die Reiki je biedt en leer je hoe je in alle momenten van je leven het contact  kunt bewaren. Hoe je kunt herkennen dat je in verbinding bent én hoe je ermee om kunt gaan als je dit contact, ondanks alles, toch even verliest.

Praktische informatie
Reiki – Vorm & Essentie bestaat niet uit een cursus van opeenvolgende avonden, maar uit avonden, middagen of hele dagen, die los van elkaar door Marcel Vis worden gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag.
Elke datum heeft een eigen onderwerp, waar we op dat moment op ingaan. Je kunt je dus per keer opgeven.
De kosten voor een avond of middag zijn € 35,=, voor een hele dag € 100,=, inclusief koffie/thee en eventueel lesmateriaal.

Deze activiteit is toegankelijk voor alle Reiki studenten. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens drie keer per week (en liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze dag zeker ondersteuning zal geven.

Wil je meer informatie over deze activiteit, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Wanneer bekend is wat het thema is van de komende activiteit, zal deze hieronder op de pagina worden vermeld.

Data
Hieronder staan de data van de komende Reiki – Vorm & Essentie.

woensdag 11 juli: de Behandeling – Reiki voor de Ziel (zie info hieronder)
—–

De Behandeling – Reiki voor de ziel
Woensdagavond 11 juli

Beperking?
Reiki raakt de plaats in ons die naar genezing verlangt. Het verdiept en bespoedigt het proces en raakt het verlangen niet alleen aan, maar het geneest ook. Mensen geven vaak aan dat Reiki hen helpt, hun leven heeft veranderd en meer in contact met zichzelf heeft gebracht.
Maar wat gebeurt er als Reiki beperkt lijkt te zijn? Als het de persoon bang of in de war maakt? Als de klachten alleen maar erger worden, of er nieuwe klachten bijkomen? Als het niet lijkt te werken? Is het echt beperkt, of wordt er iets meer van ons gevraagd?

Diepere vraag
Mensen die met enige regelmaat zichzelf behandelen, behandelingen geven of behandelingen ontvangen, lopen vaak tegen deze of andere vraagstukken op. Dit leidt ons weer naar een achterliggende, diepere vraag: Wat is het doel van Reikibehandelingen?
In deze Vorm & Essentie gaan we in op deze centrale vraag en alle andere vragen die je misschien hebt over behandelingen.

De avond
We gaan deze avond niet in op de praktische toepassing, zoals de handposities.
Wel gaan we via vragen, oefeningen en/of geleide meditaties in op onze relatie met Reiki en de manier waarop we in onze behandelingen staan. Dit alles om meer in contact te komen met het eigenlijke doel van Reiki. Niet als een concept of idee, maar als een directe ervaring.
Of je nu al met veel vertrouwen (zelf)behandelingen geeft of dit doet met een gevoel van angst of weerstand die je niet begrijpt, in alle gevallen kan deze avond je brengen naar een diepere manier van het beoefenen van Reiki.

Praktische informatie
Als je op deze avond aanwezig wilt zijn, laat dit dan uiterlijk zondag 8 juli weten.

Voorwaarde
Iedereen met een graad in Reiki (ook als dit bij een andere Reiki Master is geleerd) is welkom voor deelname. Deze activiteit is toegankelijk voor alle Reiki studenten. Voorwaarde is wel dat je jezelf minstens vier keer per week (en liefst dagelijks) een hele zelfbehandeling geeft, omdat dit ook bij deze activiteit zeker ondersteuning zal geven.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag