Etherische Oliën

Etherische Oliën

Na ruim 30 jaar vanuit hun hart te hebben gewerkt, heeft Mediator besloten ermee te stoppen en met pensioen te gaan.
Omdat blijkt dat geen enkel ander merk betrouwbaar is in de natuurlijkheid en echtheid van de etherische oliën, hebben we besloten dan ook met de verkoop van etherische oliën te gaan stoppen.
Wat we nu nog in de winkel hebben staan aan etherische olie en basisolie, verkopen we nog, maar dat is dus het laatste.
Wil je weten of we een bepaalde soort nog hebben, neem dan even contact met ons op.
Wanneer alles op is, verwijderen we deze pagina ook van de site.
> De laatste etherische oliën, basisoliën en maceraten mogen nu weg voor de helft van de prijs.

MediatorGebruik en advies
Etherische olie is de vluchtige olie die uit een plant, boom of vrucht wordt gewonnen. Aromatherapie, het werken met etherische olie, kan voor vele doeleinden gebruikt worden, zowel lichamelijk (bv. voor huidverzorging, bij spierpijn of vermoeidheid) als psychisch (bv. voor concentratie, bij depressie of angst). Ook de methode van gebruik biedt meerdere mogelijkheden, zoals in bad, op de huid, verdamping, enz.
Wanneer je etherische olie gaat gebruiken die wij verkopen, raden wij aan – ook wanneer je al eens olie van een ander merk hebt gebruikt – eerst de veiligheidsregels onderaan deze pagina door te nemen. Vele merken etherische olie zijn namelijk (ook al beweren ze van niet) grotendeels of volledig synthetisch en daardoor heel anders in gebruik. Bij ons in de winkel kunnen we je ook advies geven bij je keuze van Etherische olie.

Mediator etherische oliën
Wij verkopen in onze winkel de etherische oliën van het merk Mediator. Wij zijn na een tijdje zoeken tot de conclusie gekomen dat dit ronduit de beste is. De etherische oliën van Mediator zijn altijd 100% natuurlijk, zonder chemische of synthetische toevoegingen en niet verdund met alcohol, basisolie of andere oplosmiddelen. Ook is Mediator één van de weinige merken waarbij geen oliën worden vervalst (zoals vaak Amyris wordt verkocht als Sandelhout, of Roos een mengsel is van een aantal andere oliën, die qua geur in de buurt komt van Roos.)
Mediator heeft altijd de allerhoogste kwaliteit etherische olie en is daarom ook zeer geschikt voor professioneel therapeutisch gebruik. De oliën zijn of van biologische teelt of vanuit het wild. In het assortiment van Mediator tref je geen giftige etherische oliën aan en ook de potentieel kankerverwekkende oliën zijn uit het assortiment gehaald. Veiligheid voor alles!
100% natuurlijke etherische olie kost mogelijk iets meer dan een andere kwaliteit olie. De prijs verschilt per olie behoorlijk en kan variëren van enkele tot tientallen euro’s. Er zal echter een wereld voor je open gaan als je alleen 100% natuurlijke etherische olie gebruikt en alleen van deze olie kan je de werking verwachten die eraan wordt toegeschreven. Synthetische, gedeeltelijk synthetische of chemisch samengestelde oliën brengen alleen maar schade aan, zowel lichamelijk als geestelijk. Oliën die vermengt zijn met andere natuurlijke materialen, kunnen misschien wel lekker ruiken, maar hebben meteen ook een andere werking.

Lijst van Etherische Oliën
De oliën die we momenteel nog in de winkel hebben zijn hieronder in de lijst weergegeven. (zoals bovenaan de pagina vermeld, dus met korting en op=op)

Copaviabalsem
Kaneel, Schors
Kruidnagel, Nagel
Nootmuskaat
Oregano
Peterselie
Piment (Spaanse Peper)
Ravensara
Siamhout
Tuberoos

Basisoliën en Maceraten
jojobaBasisoliën zijn oliën die zijn geperst uit vruchten, kiemen, pitten, zaden of noten. Zij werken verzachtend, voedend, herstellend en verzorgend voor de – eventueel beschadigde, droge of gevoelige huid. Ze kunnen dienen als massageolie of als basis voor etherische olie, zalven, cremes, etc.
De basisoliën van Mediator zijn van de Eerste Koude persing, 100% natuurlijk en plantaardig (en natuurlijk ook van zeer goede kwaliteit).
Maceraten zijn vette plantenoliën waaraan een extract van een geneeskrachtige plant is toegevoegd.
De onderstaande basisoliën en maceraten zijn  degene die we nu nog (met korting, zie bovenaan de pagina) in onze winkel hebben.

Basisoliën / Vette Plantenoliën
Amandelolie
Jojoba-was (Jojobaolie)

Maceraten
Aloë-Vera
Calendula
.
.

Toebehoren en overige
In onze winkel verkopen wij ook een aantal producten en toebehoren, die het gebruik van deze oliën makkelijk, leuk en prettig maken.flesje
Hieronder vallen o.a.

Lege flesjes in verschillende maten
Pipetten, Druppelaars en Pompverstuivers
Electrische Oliebranders

Veiligheid
Etherische oliën zijn mooi en heerlijk om mee te werken. Wel is het heel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. De oliën zijn zeer geconcentreerd en kunnen bijvoorbeeld schade aan de huid toebrengen als ze niet eerst worden verdund, bijvoorbeeld met een basisolie.
Heb je per ongeluk toch olie onverdund of te weinig verdund op je huid gekregen, breng hier dan meteen een vette plantenolie op aan en geen water! Alleen Lavendel en Theeboom kunnen doorgaans puur op de huid worden aangebracht.
Let ook bij de dosering van de olie op dat de veiligheid in acht wordt genomen. Hierover kunnen we in onze winkel ook adviseren.
Voor baby’s, kinderen en huisdieren geldt dat een hoop oliën niet gebruikt mogen worden en de oliën die wel gebruikt mogen worden altijd verder verdund dienen te worden.
Wat er ook op de vele websites wordt beweerd, inname van etherische olie mag alleen op advies van een deskundig aromatherapeut en is in vrijwel alle gevallen (bv. ook bij oregano olie) schadelijk voor de gezondheid.
Ook zijn er oliën die niet gebruikt mogen worden bij zwangerschap, hoge of lage bloeddruk, epilepsie, enz. Informeer hier eventueel naar bij de aankoop van een olie in onze winkel.
Bewaar etherische oliën altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren.
Bijna alle oliën zijn licht ontvlambaar. Houd ze dus buiten bereik van vuur of hete oppervlakken. Het bijvullen van een aromalampje met waxine lichtje dient te gebeuren wanneer de vlam uit is.

Heb je vragen over de etherische oliën die wij verkopen, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag