Eckhart Tolle DVD avond

Eckhart Tolle DVD avond

Herkenning
Zelf kijken we al langere tijd met enige regelmaat naar lezingen, retraites en lessen van Eckhart Tolle. Eckhart weet onder andere op een eenvoudige, humoristische en duidelijke manier uit te leggen wie we werkelijk zijn, hoe we het geluk in onszelf kunnen vinden, wat het doel van het leven is en wat ontwaken/verlichting inhoudt,

Voor ons is er veel herkenning in zijn woorden ten opzichte van onze beoefening van Reiki (hoewel hij het woord Reiki nooit gebruikt): wat Reiki –als energie van leven- nu eigenlijk precies doet, op wat voor manier het ons heelt, met ons echte zelf in contact brengt en helpt alles los te laten wie we niet zijn.

Toestemming
Daarom vinden we het het ons het ons fijn om middagen en avonden te organiseren om gezamenlijk naar DVD’s van hem te kijken. We hebben contact opgenomen met de uitgever van zijn DVD’s en het blijkt dat er wel copyright op de DVD’s en Audio opnames zit, maar dat het niet alleen toegestaan is, maar zelfs wordt aangemoedigd om met groepen naar deze opnames te kijken of te luisteren.

We plannen zoveel mogelijk op verschillende dagen van de week, zodat meer mensen regelmatig de kans hebben om te komen. Tijdens deze avonden/middagen vertonen we doorgaans lezingen, maar ook ‘Teachings’, ‘Intensives’ en ‘Retreats’. Deze laatste bestaan vaak uit meerdere DVD’s, die we dan als serie – bijvoorbeeld 1 DVD per week – vertonen.

Stilte en integratie
Op advies van Eckhart Tolle voor dit soort avonden, zullen we beginnen met vijf minuten stilte, dan de DVD opzetten en daarna eindigen met vijf a tien minuten stilte. Dit om te voorkomen dat we daarna meteen weer in ons hoofd gaan zitten of ons ego opnieuw versterken. Er zal dus geen discussie of wat dan ook na afloop zijn over wat hij heeft gezegd.

Engelse taal
De opnames zijn in het Engels. Er is doorgaans geen ondertiteling en er is ook geen vertaling, dus is het wel nodig dat je redelijk goed Engels begrijpt. Hij spreekt heel duidelijk en rustig, dus het is over het algemeen heel goed te volgen.

Praktische informatie
De Eckhart Tolle DVD avonden worden ongeveer elke twee maanden gegeven in ons Reikicentrum in Den Haag.  Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven hierbij aanwezig te zijn, wisselt het op welke dag van de week dit is. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren doorgaans tot ca. 21.00 uur (afhankelijk van de Tolle1lengte van de opname).
Wil je op de hoogte gehouden worden, dan kunnen we je op een aparte e-mail lijst zetten en je dan een mailtje kunnen sturen met de aankondiging van de datum en welke DVD er zal worden vertoond, met een korte beschrijving hiervan.
Op de pagina Nieuwsbrief en Aankondigingen kun je je voor deze mailinglijst (en eventueel ook voor de nieuwsbrief) aanmelden.

We vragen voor deze avonden € 5,= per persoon. We zullen dit bedrag enerzijds gebruiken om de kosten te dekken en anderzijds om weer nieuwe DVD’s aan te schaffen om te vertonen.

Aanmelden en contact
Van te voren aanmelden voor de Eckhart Tolle DVD avond is i.v.m. de beschikbare plek wel vereist. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan we plek hebben, zullen we ons best doen om een extra avond in te plannen voor dezelfde DVD.

Wil je je aanmelden, dan kan dat per telefoon en later ook per mail.
Heb je vragen, dan mag je natuurlijk telefonisch contact met ons opnemen.

Wil je je aanmelden voor de mailinglijst? Dan kan dat hier.

Data
Hieronder staan de data van de komende Eckhart Tolle DVD avonden. Deze vind je ook in de Planning cursussen en activiteiten.
Zie hier een korte intro van de eerstvolgende DVD avond.

2019

20 december

2020

26 februari

 

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag