Circe Meijer

Circe Meijer

Na een onschuldig eerste bezoekje aan ‘de stenenwinkel’ van Marcelcirce en Annette, bleef ik er regelmatig terugkeren. Die winkel groeide uit tot meer dan een plek met mooie helende schatten om mezelf mee te verrijken. De oase van rust in het centrum van de stad bleef mij aantrekken. En altijd stapte ik in een andere kalmere staat weer naar buiten dan hoe ik er eerder was aangekomen. Ik kon destijds niet bedenken hoe de ontmoeting met de Oorsprong mijn leven nog zou gaan beïnvloeden…

Zowel Marcel en Annette als ikzelf, waren in hetzelfde jaar genoodzaakt om met spoed vervangende woonruimte te vinden. De spanning enerzijds en het groeiende vertrouwen op het leven anderzijds in ons herkenbare proces, schiep een band. In datzelfde jaar verruilde ik mijn baan als maatschappelijk werker voor een spiritueler richting in mijn leven. Zo kon ik af en toe de winkel waarnemen, terwijl er voor de Oorsprong naar een nieuw pand werd gezocht. Vandaag de dag is ons contact uitgegroeid tot vriendschap en samenwerking op gebied van Reiki, Yoga en de winkel.

Naast het geven en ontvangen van Reikibehandelingen en werken in de winkel van de Oorsprong, ben ik gepassioneerd in het delen van Yoga op een persoonlijke manier in de lessen die ik geef.
Lees meer over Hatha Yoga bij de Oorsprong.

Samen vormen Reiki en Yoga voor mij een in elkaar vlechtende weg naar wat ik ervaar als ‘essentie’, authenticiteit. Daarmee bedoel ik dat gevoel van waarheid dat zich niet in woorden laat vatten en zich laat gelden via wat mijn bloed harder doet stromen. Ik ervaar het met buitenspelen in de natuur. Of in een geïnspireerde omgeving, waar essentie uit de vorm doorschijnt via bijvoorbeeld een kunstwerk dat me raakt.

Met de woorden van een geliefd teacher is een spirituele beoefenaar als ‘een continu levenskunstwerk in wording: altijd in perfectie, via een vorm die nooit af is’. Die verborgen perfectie meer zichtbaar laten worden is wat mij drijft in mijn persoonlijke leven. In verbinding met de Oorsprong komt dit verlangen via Reiki en Yoga tot uiting, en doet het delen ervan met anderen mijn bloed harder stromen.
Met humor en speelsheid de ander mogen raken, mij laten raken, met subtiele duwtjes richting geven, ruimte scheppen, vertrouwend op het optimale potentieel van de ander en mezelf, dat tot uiting wil komen het korte stukje optrekkend in dit leven. Samen. Nu. Hier.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag