Annette Vis

EnglishLanguage_Flag2Annette Vis

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het hoe en waarom van dingen en ook van mensen.
Vroeger als kind al ‘wist’ en ‘zag’ ik dingen, maar omdat dit me steeds in de problemen bracht en ik daardoor nog minder begreep van alles, heb ik alles diep weggestopt. Ik deed mijn best om me aan te passen aan wat ik dacht hoe het moest. Dat lukte niet echt omdat ik het ècht allemaal niet begreep. Ik werd maar als een lastig opstandig kind beschouwd. Dit heeft achteraf gezien geleid tot veel lichamelijke en ook geestelijke klachten. De voornaamste klacht was het onvermogen om me gelukkig en tevreden te voelen. Ik was ook niet meer in staat om liefde te ervaren, kortom ik was nogal verhard.

Door een enorm gelukkig toeval is in 2001 Reiki op mijn pad gekomen. Ik kreeg ‘om te proberen’ een behandeling van een vriendin en ik vond het heerlijk. Zij vertelde mij waar ze het had geleerd en de eerst volgende Reiki I cursus die daar werd gegeven, daar zat ik bij. Al tijdens deze cursus ‘wist’ ik dat mijn leven zou gaan veranderen. Ik had alleen geen idee hoe…..

Ik was erg onder de indruk van Reiki en ik deed trouw de dagelijkse zelfbehandeling, waardoor ik langzamerhand weer steeds meer terug bij mijn werkelijke zelf kwam (en nog aan het komen ben). Zo gauw ik de tweede graad mocht doen, deed ik die, want ik wilde nog meer en nog dieper mezelf terug….
Het allermooiste wat Reiki mij persoonlijk gebracht heeft is het terugvinden van het vermogen liefde te ervaren.

Natuurlijk wilde ik Reiki Master worden. Ik wilde andere mensen ook de mogelijkheid kunnen geven om met Reiki zichzelf weer terug te vinden en om echt gelukkig te kunnen zijn. Het Usui systeem van Reiki heeft mij in al zijn eenvoud de gelegenheid gegeven om op diepere niveaus tot heling te komen dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Hierdoor wil ik ook heel graag het systeem zoals het is bewaken en bewaren, zodat nog heel veel mensen nu en in de toekomst van de puurheid en de eenvoud van het Usui Systeem gebruik kunnen maken.

In 2007 ben ik ingewijd tot Reiki Master in het Usui Systeem van Reiki door Gerard Quak. Ik geef tot op de dag van vandaag nog heel graag Reikibehandelingen en ook Reikicursussen. Ik ervaar het als een mooi cadeau dat ik elke keer weer getuige mag zijn van de mooie helingsprocessen wanneer mensen zich door Reiki laten helen. Ik voel me gelukkig dat ik weet dat ik dit de rest van mijn leven zal blijven doen…in dankbaarheid.

Reiki cursussen en behandelingen in Den Haag